adscode
adscode

Online pazarlama mucizesi: Bir saatte 600 bin kutu süt satıldı!

​Markalar ürünlerini satmak için yazılı basında, televizyonlarda, online mecralarda ilan ve kampanya çalışmaları yürütüyor ve elbette bunun karşılığını bir şekilde alıyor. Ama ya sözünü ettiğimiz bu karşılık…

Online pazarlama mucizesi: Bir saatte 600 bin kutu süt satıldı!
Bilim Teknoloji
Çin’de faaliyet gösteren online B2C şirketi Yihaodian, benzersiz bir kampanya yürüterek bir saatte tam 600 bin kutu süt satmayı başardı. Sabah 10’da başlayan “İthal Süt Hızlı Satışı” sırasında 30 konteyner dolusu süt sadece 52 dakika 25 saniyede tükendi. Ve böylece satış, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

Elbette bu kampanya bir anda ortaya çıkıp yıldırım hızıyla yayılmadı. Zaten satışa çıkan sütlerin de insana süper güçler kazandırmak, bir anda 5 kilo verdirmek gibi özellikleri yoktu. O halde bu rekor nasıl kırıldı? Sıradan sütleri satmak için sıradan olmayan bir pazarlama stratejisi geliştirildi.

Çalışmalar Mart’ın ilk günlerinde başladı. Öncelikle metrolara afişler asıldı. 13 Mart’ta ise Yihaodian web sitesinde 30 konteyner dolusu sütün karikatürlerinden oluşan afişler yayınlandı. Çin’de fikir liderlerinin sık kullandığı WeChat Moment web sitesi üzerinden bu afişler hızla yayıldı. 18 Mart’ta satışın başladığı anda satış verileri de canlı olarak yayınlanmaya başladı. Satış sona erdiğinde de satış verilerinin karikatürü, Çin’in en büyük mikro blogging sitelerinden Weibo’ya gönderildi.

Dış mekan afişlerinden sosyal medyaya, online satışlardan offline faaliyetlere kadar her aşama dikkatle planlandı. Hatta bu süreçte Yihaodian’ın sözcüsü, Çin’in ünlü film yıldızı Yao Chen oldu. “Guinness Rekoru’nu Birlikte Kıralım” sloganı ile düşük fiyatı bir araya getiren kampanya, Çinli tüketicilerin hemen dikkatini çekti. Ama onlar için asıl önemli olan ucuz süt içmek değil, Guinness Rekoru’ndan pay almak, yani çorbada tuz sahibi olmaktı.

Kıssadan hisse: Önemli olan ne sattığınız değil, nasıl sattığınızdır.

Bilgiçağı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)