adscode
adscode

Örsan Öymen inceleme ödülü sahibini buldu!

Gazeteci Örsan Öymen anısına Milliyet tarafından konulan Yılın İnceleme Ödülü’nün bu yılki sahibi Yrd. Doç. Dr. Sezer Ayan oldu...

Örsan Öymen inceleme ödülü sahibini buldu!
Özel Eğitim

 

Bu yıl 20.’si verilen ödül Türkiye’nin önemli sorunlarının başında gelen “Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar” konusuna ayrılmıştı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezer Ayan, ödüle  AİLE ve ŞİDDET – Aile İçinde Çocuğa Yönelik Şiddet” adlı Şubat 2010 yayını kitabıyla başvurmuştu.

 

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Fatma Başar, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Bekman, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, UNİCEF Çocuk Koruma Programı Sorumlusu Ceyda Dedeoğlu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Önceki Genel Müdürü Dr.Bülent İlik, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Ayşen Özyeğin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, Çocuğu İstismardan Koruma ve Rehabilitasyonu Derneği(ÇİKORED) Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, Emekli İstanbul Çocuk Mahkemeleri Yargıcı Umran Sölez Tan’dan oluşan Seçiciler Kurulu, aday yapıtlar üzerinde yaptığı incelemeyi, 18 Nisan tarihli toplantısında değerlendirerek, ödülün “Aile ve Şiddet- Aile İçinde Çocuğa Yönelik Şiddet” başlıklı yapıtı nedeniyle Yrd. Doç. Dr. Sezer Ayan’a verilmesini oy çokluğuyla kararlaştırdı.

 

Seçiciler Kurulu, adı geçen yapıtı, “konuyu psiko-sosyal, tarihsel ve hukuksal açıdan incelemesi, kapsamlı bir çalışma olması ve ödül için belirtilen koşulları yerine getirmesi gerekçesiyle ödüle değer gördü.

 

Sezer Ayan Kimdir?

 

Adana’da 1970 yılında doğan Sezer Ayan ilköğrenimini Adana’da, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı; 1989’da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1992’de yüksek lisansını, 2006’da doktora eğitimini tamamladı. Aynı üniversitenin edebiyat fakültesi sosyoloji bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak çalışıyor. Uzmanlık alanı ailede çocuğa yönelik şiddet ve çocuk suçluluğu olan Ayan’ın bu konularda ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanmış çeşitli makaleleri ve bir kitabı bulunuyor. 2010 Milliyet Örsan Öymen Anısına Yılın İnceleme Ödülü’nü kazanan kitabında, Türkiye’de Çocuk Eğitim Evlerinde (Ankara, İzmir, Elazığ) hükümlü çocukların sosyo- demografik, kültürel ve ekonomik özelliklerini ve bu özelliklerine bağlı olarak hükümlü çocukların benlik algılarını inceliyor. Bu çalışmanın devamı olarak “çocuk suçluluğu teorileri” adlı kitap çalışmasını sürdürüyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)