adscode
adscode

Prof. Dr. Hasan Mandal YÖK Başkanvekilli oldu!

YÖK Başkanvekilliğine Prof. Dr. Hasan Mandal seçildi.

Prof. Dr. Hasan Mandal YÖK Başkanvekilli oldu!
Eğitim
YÖK tarafından yayınlanan açıklamaya göre; YÖK Başkanvekilliğine görevlendirme yapıldı. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanvekilliğine Prof. Dr. Hasan Mandal seçildi. Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tarafından Mart 2015 tarihinde YÖK üyeliğine atanmıştı.

 
Prof. Dr. Hasan Mandal Kimdir?
 
1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden Lisans derecesini, 1992'de Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını almıştır. Dr. Mandal, 1992-1994 yıllarında Newcastle Üniversitesinde araştırma asistanı ve 1997-1998 yılları arasında Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Karlsruhe Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır.
 
1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996'da Doçent, 2001'de Profesör unvanını almıştır.
 
Prof. Mandal'ın 70'i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 125'ün üzerinde eseri bulunmaktadır ve bu eserlerine 900 den fazla atıfta bulunulmuş olup h faktörü 15'dir. Kendisinin editörü olduğu 5 adet kongre bildiriler kitabı mevcuttur ve ayrıca 6 adette uluslararası kapsamda patenti bulunmaktadır. Prof. Mandal, arasında TÜBİTAK Bilim Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görülmüştür.
 
6000 üyeye sahip Avrupa Seramik Derneği'nde Daimi Yönetim Kurulu ve Konsey Üyelikleri, Uluslararası Seramik Federasyonu Konsey Üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Mandal, merkezi İngiltere de bulunan Dünya İnovasyon Vakfına (WIF) danışmanlık görevinde bulunmuştur. Kendisi Dünya Seramik Akademisine (WAC) üye seçilmiş olup WAC'ın tek Türk üyesidir.
 
Prof. Mandal, 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesinden ayrılarak Sabancı Üniversitesinde, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Ocak 2012 itibaren de aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak da görev yapmıştır.
 
Prof. Mandal, YÖK-AYA Danışma Kurulu ve Bologna Uzmanları Ulusal Takım Koordinatörlüğü; GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği, İnovent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Başkan Yardımcılığı, TÜBİTAK, Teknoloji Transferi Mekanizmaları Destekleme Grubu (TEMEG) Yürütme Kurulu Üyeliği, ODTÜ, Prof. Dr. Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyeliği, Avrupa Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur.
 
Prof. Mandal, 24 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından YÖK üyeliğine atanmıştır. Halen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)