adscode
adscode

SBS’de Yedek Kayıtların Püf Noktası

Anadolu liselerinde asil kayıt dönemi bitti, yedek kayıt dönemi başladı. Peki bu dönemde özellikle nelere dikkat etmek gerekiyor?

SBS’de Yedek Kayıtların Püf Noktası
Özel Eğitim
Yedeklerde sıra kaçıncı öğrenciye kadar inebilir?

En önemlisi de bu kayıt döneminde, öğrenciler kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıt yaptırmazlarsa ne olur?

İşte bu dönemde kayıtzede olmamak için aşağıdaki kurallara harfiyen uymanızda yarar var.

Fen ve Anadolu liselerine yönelik kayıt maratonunda, bundan sonra izlenilecek yol haritası ve olmazsa olmaz kurallar:

 

1. yedek Dönemi

 

Bugün saat 15.00’ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara, 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıtlarını yaptıracaklar. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecekler.

 

2. yedek dönemi

 

08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kalan kontenjanlar 13 Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı veriliyor. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptırmaları gerekiyor. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu tarihler arasında kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.

 

3. yedek dönemi

 

15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar 20

Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı veriliyor. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptırmaları gerekiyor. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu tarihler arasında saat kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecekler.

 

Dördüncü ve son yedek dönemi

 

22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar 27

Ağustos 2011 saat 15.00’ten itibaren ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar yaptıracaklar.

 

Bunlara dikkat!

 

· Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda, bu haklarını kaybedecekler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilecek.

·    Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenecek. Bu durumda, sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilecek.

· E-okul sistemine zamanında işlenmeyen okul kayıtları geçerli olmayacak.

· Kayıtların zamanında sisteme girilmesinden okul yöneticileri sorumlu olacak.

· Veliler kayıt durumlarını, veli bilgilendirme sisteminden takip ederek kayıtlarının yapılıp yapılmadığını kontrol etmek zorundalar. Kayıtlarının yapılmadığı durumda okul yöneticilerini uyarmaları gerekiyor.

· Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecekler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)