adscode
adscode

Seçimden Sonra İstifalar Olur mu?

Olacak şey değil ama keşke olabilseydi. Yani bugünkü seçimin sonucunu herkes içine sindirebilse ve anında kazananlar tebrik edilip, kazanmayanlar da kendilerine ders çıkarabilselerdi...

Seçimden Sonra İstifalar Olur mu?
Milliyet Diyalog
Liderlerden istifa bekleyeniniz var mı bilmiyorum. Keşke İngiltere örneğinde olduğu gibi kaybedenler, koltuğuna yapışmaktan vazgeçip, buraya kadarmış diyebilseler.
Sizleri bilmem ama benim bu konuda hiç ümidim yok...
Her yarış gibi her seçimin de bir kazananı, çok kaybedeni olur. Ya da koalisyonlarda olduğu gibi çok kazananı, birkaç kaybedeni de olabilir.
Siyaset demek, hep iktidarda olmak ya da muhalefette kalmak değil, her sonucu içine sindirebilmektir.
Daha da önemlisi, sonuç ne olursa olsun, halka kabahat bulmak yerine, ben nerede hata yaptım diye kendini sorgulayabilmektir.
Eminim ki demokrasimiz adına bugün çok özel bir gün daha yaşanacak ve yarınlara çok daha emin adımlarla gidilecektir...
Siyasetin duayeni Demirel, kendisini konuk ettiğimiz programlarda, söz ne zaman demokrasiden açılsa, her defasında, “Sonuç da elbette önemli ama çok daha önemlisi sandığa gidiliyor olmaktır. Sandık olduğu sürece korkmayın” derdi.
Ve işte bugün yine sandığı gidiyoruz. Ülkemiz için hayırlı olan ne ise o olsun...
O an?
Siyasi partiler ve siyasetçiler açısından seçim dönemleri zor bir süreç de seçmenler için kolay mı? Hiç sanmıyorum.
Olaya göreceli olarak bakarsanız, yarım saatinizi harcayıp, en yakın okuldaki sandığa gideceksiniz, mührü, oy pusulasında, istediğiniz partinin üzerine basacaksınız ve iş bitecek.
Hepsi bu kadar mı?
Hiç sanmıyorum!
Sandık başında, vicdanıyla baş başa kaldığında, karar değiştiren eminim ki çok oluyordur. Yine olacaktır. Çünkü o an, ülkenin gidişatına, tarihin seyrine, iktidarın kim olacağına karar veren sizsiniz. Sorumluluğu öylesine yüksek oluyor ki bir anda başka bir sizle baş başa kalıyorsunuz.
Karşınızda ne hesap verecek bir kişi oluyor ne de sizi sorgulayacak başkaları...
İşte o 10 saniyelik süreyi hiç hafife almayın. İyi bir koşucu 100 metre, ortalama biri de en az 50 metre yol kat eder.
Ve sandık başındaki beynimizin hızı da, ayaklarımızdan hiç de yavaş değil. O ana, onlarca kare sığdırıp, bir film şeridi gibi göz önünden geçirip, saliseler içinde son kararını verir.
Aldığı son karar, seçim kabinine girdiği önceki kararıyla örtüşüyorsa, mührü daha bir hızla bastırır, yeni bir karar aldıysa birkaç saniyelik bir duraksamadan sonra heyecanla yeni kararı doğrultusunda yol alır ve zarfı şeffaf sandığa attığında büyük bir rahatlama hisseder...
Bakalım bugün sizler neler yaşayacaksınız?..
Hayırlı olsun

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)