adscode
adscode

Sınav sistemi değişir mi, Dershaneler kalkar mı?

Üniversite sınav sisteminin değişeceğine yönelik ciddi iddialar var.Dershanelerin kapatılması konusunda yasal düzenleme gerçekleşti.Peki bunca gelişmeden sonra, dershaneler kapanır, sınav sistemi de değişir…

Sınav sistemi değişir mi, Dershaneler kalkar mı?
Günün Yazısı
Her şey oldu bitti, daha neyi konuşuyorsun diyenler çok çıkacaktır. Ama yine de ihtiyatlı olmakta yarar var.
Sınav sisteminin öyle söylendiği kadar kolay olmadığını işin içinde olanlar bilir.
Son çıkan haberlerde, MEB’in bu yönde çalışma içinde olduğu ve yeni bir düzenlemeye gideceği söyleniyor.
Oysa Anayasa bu görevi, çok açık bir şekilde MEB’e değil, YÖK’e veriyor. Dolayısıyla, MEB’in bu konuda yeni bir düzenlemeye gitmesi mümkün değil.
Peki YÖK bu yönde bir karar alamaz mı? O da çok zor. Çünkü, YGS’ye giren adayların yarıdan fazlası, önceki yıllarda mezun olmuş eski adaylardan oluşuyor. Yani lise başarı puanına yönelik bir düzenleme büyük haksızlıklara neden olur ve bu da yargıdan döner.
Dershanelerin kapanmasına gelince, daha şimdiden herkes bir yolunu bulmuş durumda. Muhtemelen seçimlerden sonra, bu konuda, yeni bir yapılanmaya gidilecektir. Yani her iki konuda da derelerin altında daha çooookkkkk sular akacaktır.
Keşke bu tartışmaların ve eforun onda biri, eğitim sistemimizi nasıl daha iyileştiririz konusuna ayrılabilse. İşte o zaman geleceğe çok daha güvenle bakabiliriz. Ama nerdeeeee…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)