adscode
adscode

Sorgun'da Tübitak 4006 Bilim Fuarı açıldı

​Yozgat'ın Sorgun Fatih Ortaokulu'nun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında düzenlediği proje sergisi açıldı.

Sorgun'da Tübitak 4006 Bilim Fuarı açıldı
Eğitim
Sorgun Fatih Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK destekli Bilim Fuarının açılışına Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fatih Ortaokulu Müdürü İsmail Telli, öğrenciler tarafından hazırlanan 30 farklı projenin görücüye çıktığını belirterek, “Çeşitli dallarda hazırlanmış olan projelerden bazıları vatandaşlar tarafından beğenisini kazandı. Öğrencilerimizin hazırladığı 30 proje ile katıldığımız fuarımızda amacımız öğrencilerimize araştırarak bilgiye ulaşmayı öğretmektir. Toplumların bilim ve teknolojiye yaptığı yatırımın insanlığa sınırsız imkanlar sunduğunu ve her yeni teknolojinin insanlığın araştırmalarından gelmektedir. Amacımız, öğrencilerin bilimle buluşmasını ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlama ve onların problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaktır. Bu tarz etkinliklerin daha da yaygınlaşması gerekiyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.

Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç ise, açılan bilim fuarında fizik, kimya, biyoloji, edebiyat branşlarında öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışması neticesinde 30 projenin sergilendiğini ifade ederek “TÜBİTAK'ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrenciler üzerinde büyük ivme kazandırılacağını inanıyorum. Şu anda Sorgun'da Fatih Ortaokulu ile Çiğdemli Ortaokulu TÜBİTAK destekli bilim fuarlarını iki gün süreyle sergileyecekler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında en ilgi çeken proje ise “Doğal Meyve İlacım Isırgan Otu” adlı proje oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)