adscode
adscode

Sosyal Bilimler Lisesi Mezunlarına Yüzde 50 Burs

Süleyman Şah Üniversitesi’nden sosyal bilimler lisesi mezunlarına yüzde 50 burs

Sosyal Bilimler Lisesi Mezunlarına Yüzde 50 Burs
Üniversite
Türkiye’nin sosyal bilimler odaklı ilk tematik üniversitesi olan Süleyman Şah Üniversitesi, sosyal bilimler liselerinde eğitim gören öğrencilere yüzde 50 burs ayrıcalığı tanıyacak.
 
Sınırlı sayıda bölümüyle sınırlı sayıda öğrenci alan ve bu yılki kontenjanlarını 415 olarak belirleyen üniversite, tam ücretli ve yüzde 25 burslu kontenjanlarını kazanan sosyal bilimler lisesi öğrencilerine yüzde 50 burs hakkı tanıyacak. Böylece sosyal bilimler liselerinde okuyan öğrenciler, eğitim hayatlarına sosyal bilimler üniversitesinde devam edebilmenin ayrıcalığını üniversite eğitiminde de yaşayacaklar.
 
Yüzde 100 İngilizce eğitim ve yurtdışı seçenekleri
 
Mevcut bölümlerinde bin 200’ün üzerinde öğrencisi bulunan üniversitenin  kontenjanlarını yüzde 90 oranında burslu öğrenciler oluşturuyor. 2013-2014 akademik eğitim yılında İstanbul Tuzla’da inşa edilen yeni kampüsüne taşınan üniversitede dersler yüzde 100 İngilizce olarak veriliyor. 2’nci sınıftan itibaren bir diğer yabancı dil eğitimi de seçmeli zorunlu ders olarak okutuluyor.
 
Yakın gelecekte Avrupa’nın sosyal bilimler merkezi olmayı hedefleyen üniversitenin yurtdışı imkânları da oldukça geniş bir yelpazede öğrencilere sunuluyor. Erasmus ve öğrenci değişim programlarının yanı sıra ikili işbirliği anlaşmaları ile dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerde yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere fırsat tanınıyor.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)