adscode
adscode

Sosyal Medya'nın Babası Steve Jobs

Sosyal Medya'nın babası meğersem Apple'nin eski Sahibi Steve Jobs'mış. The Well adlı ilk sosyal platformu kuran Steve Jobs, Facebook'tan önce kurduğu sosyal medyayı pek tanıtamamış olacak ki şuan Facebook…

Sosyal Medya'nın Babası Steve Jobs
Sosyal Medya
Üniversiteyi bitirmeden kendini bilgisayar dünyasına veren Apple'ın eski sahibi Steve Jobs herkesin bildiğinin aksine ilk sosyal medya olan Well sosyal ağını kurduğunu ve Facebook'tan önce ortaya çıktığı ortaya çıktı.

Pek fazla kişiye göre sosyal file kavramı Sosyal Medya Sitesi Facebook ile ortaya çıktı. Ama aslında sosyal ağların tarihi fazla daha eskilere dayanıyor.

Bilinen ilk sosyal ağın temelleri 1970'lerin başında Katmandu'dan bir helikopterin motorunun arızalanması ile atıldı. Bu helikoptere yeni bir motor göndermek isteyen iki kafadar, Steve Jobs'ın armağan ettiği ilk Macintosh bilgisayarlardan biri ve bir akustik modem yardımıyla destek buldular ve 72 saat sonrasında motoru helikoptere ulaştırmayı başardılar.

Bu olayın ardından küçük bir müzik mağazasında kullanılmaya başlanan bilgisayar, dönemin bilgisayar korsanı hacker'ları, hipileri ve yazarlarının farklı konularda görüşlerini paylaşabildikleri, filozofi, siyaset ve teknoloji konularında düşünce alışverişinde bulundukları The Well isminde bir sosyal ağa dönüştü. Tüm mesajlar o devre üniversiteler dışarısında bulunan sayılı bilgisayarlardan biri olan bu cihazda toplanıyor ve meraklıları yeni mesajlara göz atmak için San Fransisco'daki bu mağazaya uğruyorlardı.

Her ne kadar bugün bu tip işlemler fazla daha konforlu ve pratik bir şekilde gerçekleşiyor olsa da, The Well bugünkü sosyal ağların pek fazla özelliğine daha o zamanlardan sahipti. Facebook'un ilk olmadığı ortaya çıktı.
gelecekteknolojisi


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)