adscode
adscode

Tablette 4K çözünürlüğü evlerimize girecek

​Dünya teknoloji devi olarak bilinen Japon teknolojisi şimdi sizlere yeni bir teknoloji sunmaya çalışıyor.4k ekran çözünürlüğünü tabletlere getirecek.

Tablette 4K çözünürlüğü evlerimize girecek
Bilim Teknoloji
Japon teknolojisi 4K Ekran çözünürlüğünü tablet bilgisayarlara getirecek. Son zamanlarda LED televizyonlarda HD’nin tam 4 katı çözünürlük anlamına gelen 4K ekran çözünürlüğünü yeni yeni görmeye başlamışken; tablet bilgisayarlara da çok yüksek çözünürlüklü görüntü sunacak 4K ekran teknolojisi gelecek. 4K çözünürlüklü tablet teknolojisi çözünürlüğü şu an 3840 x 2160 piksellere ulaştıracak. Tabletlerin giderek daha yüksek çözünürlüğe sahip olmasına yeni yeni alışmaya başladık. 2.048 x 1.536 piksel çözünürlüklü tabletlerden sonra, 2.560 x 1.600 piksel çözünürlüklü Google Nexus 10.1 piyasaya sürülmüştü.

Şimdi ise teknoloji dünyası, 3.840 x 2.160 piksel çözünürlüklü ekranlara kendini hazırlıyor. Japonya'da üretilen yeni tablet ekranları her inçteki 483 piksel yoğunluğu ile bir tablet üzerinde, 4K televizyonlardaki ile aynı piksel yoğunluğuna ulaşacak. Düşük ısılı poli silikon (LTPS) kullanan yeni tablet ekranları, çok düşük enerji tüketerek istenilen yüksek çözünürlüğe ulaşmış olacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)