adscode
adscode

TAMEV’de Cumhuriyet coşkusu

Açlıkla mücadele ve eğitim için geliştirdiği, toplumsal ve bireysel çalışmalarla “fırsat eşitsizliğine son” sloganıyla ile öncü olan TAMEV Derneği, Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kozyatağı Hilton’da büyük bir coşku ile kutladı.

TAMEV’de Cumhuriyet coşkusu
Vakıf ve Dernekler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanıldığı bu anlamlı günde ‘’Çağdaş Türk Kızları Okusun’’ projesine destek için bir araya gelindi. Türk kızlarının eğitimine katkı veren ve daha güçlü adımlarla ilerlemelerini sağlayan bu proje ile TAMEV Derneği, devlet üniversitesinde okuyan başarılı öğrencilere ve özel üniversitelerde yüzde yüz burslu okuyan kız öğrencilere burs imkânı sağlamayı hedefliyor.

Cemiyet ve iş dünyasından isimlerin katıldığı etkinlikte Dernek Başkanı Nuray Marçak ‘’Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir özveriyle ve fedakarlıkla inşa edildi. Biz, bu mirası devralan ve koruyan nesiller olarak, bu büyük ülkeye minnettarız. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak, bu mirası yaşatma ve daha da ileriye taşıma taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz. TAMEV Derneği olarak bizler Cumhuriyetimizin değerlerine bağlılıkla, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi. Etkinlikten oldukça memnun kalan konuklara ‘’Her birinizin inancı, güveni ve katılımı bize büyük bir güç veriyor’’ diyen Nuray Marçak, bu yolculukta yanlarında olan herkese teşekkürlerini sundu.

2020 yılında kurulmuş olan TAMEV Derneği, beslenme, barınma ve eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını desteklemek amacıyla ayni/nakdi yardımlar toplamak, gıda bankacılığı kurmak, temel gıda ve yeterli beslenme konularında çalışmalar yürütmek gibi faaliyetlerde bulunuyor. Ayrıca, ata tohumunun geliştirilmesi, israfın önlenmesi ve toplumun açlık, gıda güvenliği, gıda güvencesi ve duygusal açlık konularında bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor.

Tamev Derneği’nin çalışmaları ile ilgili daha fazla bilgi almak ve iyilik hareketine gönüllü olarak katkı sağlamak için www.tamev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)