adscode
adscode

Tanrıların kenti Olympos

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’ya 70km mesafede bulunan Olympos, 2000 yıl öncesinden yaşam bilgileri sunmaktadır.

Tanrıların kenti Olympos
Türkiye'den Haberler

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’ya 70km mesafede bulunan Olympos, 2000 yıl öncesinden yaşam bilgileri sunmaktadır. Olympos doğal güzelliği, endemik bitkileri, kuş çeşitleri, dört mevsim farklı ve çekici iklimi konsept otelleriyle insanın mutlaka görmesi ve yaşaması gereken yerlerden birisi. Ana yoldan dönerek ve kıvrılarak Olympos Beydağları milli parkı içinden geçerek 8 km sonra Olympos antik kentine ulaşırsınız.

Olympos’ta her mevsim farklı bir renge bürünen doğa eşsiz güzelliğini size cömertçe sunar. Burada Akçay deresi Olympos antik kentini ikiye böler. ikibin yıl önce geçirdiği depremle yıkılmış. Tusinamiyle üstü örtülmüş ve günümüzde bitkilerle saklanmıştır Olympos antik kenti. Bu gün Olympos antik kenti çalışkan arkeologların bulunduğu bir kazı ekibinin özverili gayretleriyle yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Olympos’un ortasından geçen akçayı besleyen sol taraftaki dağın eteklerinden çıkan suyun şifalı olduğu o dönemlerde biliniyor olmalı. Olympos antik kentinde birçok hamam ve havuz kalıntılarına rastlanıyor. Hatta kazı ekibindeki arkeologların verdiği bilgilere göre o dönemde Olympos’ta dinsel ayinlerle beraber şifa amaçlı kürler yapılıyor. Olympos antik kentinde ünik özellikte hamam kalıntıları bulunmuş. Yine erken Hıristiyanlık döneminde İsa’nın 12 havarisinden birisinin Olympos’ta yaşadığı söyleniyor. Olympos antik kentinde büyük bir tapınak kompleksi içerisinde de kür havuzları ve dünyanın en büyük vaftiz havuzu bulunuyor. Bu da Olympos’u Türkiye’de ve Antalya’da en önemli inanç turizm merkezi haline getirebilir.

Olympos İsa’dan önceki dönemlerde Likya uygarlığının önemli kentlerinden birisi. Olympos, Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan 500kmlik Likya yolu üzerinde olmasıyla da önemli bir turizm beldesi. Bu nedenle Olympos trekkingcilerin de tercih ettiği bir yer. Likya yolunu yürümek isteyen trekkingcilere de doğal konsepte otel hizmeti sunuluyor. Olympos antik kentine ulaştığınızda Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olan Antalya’nın bu henüz betonlaşmamış çok az yerlerinden birini keşfettiğinizi fark edersiniz. Çünkü Olympos’taki oteller Antalya’nın diğer turizm beldelerinde olduğu gibi ucube beton yığınları değildir.

Olympos otelleri ya tamamen ahşap ya da ahşap ve doğal taştan yapılmıştır. Olympos’taki bu otel konsepti Antalya turizm anlayışına yeni bir bakış açısına da örnek teşkil etmektedir. Olympos’taki otellerin içinde en iyisi olduğu söylenen Olympos Köy evi Countryhouse, gerek mimarisiyle, gerek doğal ve el yapımı kahvaltı ve yemekleriyle, gerek akşamları özgün ve ezgiden canlı müzik ziyafetleriyle ve hoş samimi ortamıyla gerçekten fark yaratmaktadır. Misafirlerin tatillerini geçirdikten sonra da Olympos Köyeviyle iletişimi sürdürmeleri ve tanıdık eş dost arkadaşlarına tavsiye ederek daha büyük gruplar halinde gelmeleri de buna kanıt olmalı. Olympos Köyevi’nin Olympos sahiline servisiyle hep birlikte güle oynaya gitmek te ayrı bir tad olsa gerek.

Olympos’un geceleri de ayrı bir yaşamdır. Olympos barları gece geç saatlere kadar açıktır. Kimi zaman canlı müzik grupları, kimi zaman djler Olympos tatilcilerini güzel müzikleriyle coşturur. Gece Olympos sahiline inmek isteyenlere ise saat gece 10’a kadar izin verilmektedir. Olympos antik kenti ören yeri olduğu için buradan sahile geçişler kontrollü ve ücretlidir. Müze kartınız ya da maksimum kartınız varsa ücretsiz olarak Olympos antik kentinden geçerek Olympos sahiline girebilirsiniz. ya da Olympos sahiline geçmek için on kontörlük veya onbeş kontörlük bilet alabilirsiniz. Bir Olympos ören yeri biletiyle on veya onbeş kişi bir kere ya da bir kişi on onbeş kere girebilir. Olympos sahilinde ateş yakmak, ışık yakmak yasak, çünkü Olympos sahili carettacaretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama yeri. Olympos sahilinde denize girenlerin ve güneşlenmek isteyenlerin oturduğu yere dikkat etmesi gerekir. Doğayla iç içe, samimi, sıcak, farklı bir tatil geçirmek istiyorsanız Olympos antik kenti, Olympossahili, Olymposbarları, carettacarettalar, musadağı, likyayolu, Yanartaşveee Olympos köyevi sizi bekliyor.

Kaynak: http://www.koyevi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)