adscode
adscode

TÖS, Boş Olan 47 bin Kadronun Doldurulmasını İstiyor

TÖS "Bilindiği üzere MEB 6 Şubat 2014 tarihinde 15 bin öğretmenin atamasını yapmıştı. Bu atamaya bağlı olarak bir çok okulumuzun öğretmene kavuşacağı aşikardır."

TÖS, Boş Olan 47 bin Kadronun Doldurulmasını İstiyor
Sendikalar
Bir çok okulumuz da ise hala memur, teknisyen, sağlık personeli, yardımcı hizmetler personeli kadrolu çalıştırılmamaktır. Tam aksine güvencesiz işçiler çalıştırılmaktadır. Yetkililere güvencesiz çalıştırma durumunu sorduğumuzda “Maliye Bakanlığı kadro vermiyor” diyorlar.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının Millî Eğitim Bakanlığı 2015 Mali Yılı Performans Programı Kitapçının 24 sayfasında ise Millî Eğitim Bakanlığının Kadrolarının dağılımı şu şekilde yapılmıştır: Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 25.849, Sağlık Hizmetleri Sınıfında 2.060, Teknik Hizmetler Sınıfımda 3.921, Yardımcı Hizmetler Sınıfında 15.297 boş kadro olmak üzere toplam 47 bin kadro boştadır.

TÖS olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 25.849, Sağlık Hizmetleri Sınıfında 2.060, Teknik Hizmetler Sınıfımda 3.921, Yardımcı Hizmetler Sınıfında 15.297 boş kadro bir an önce atamaların yapılmasını istiyoruz.

TÖS olarak Güvencesiz çalışanlarla birlikte çalışmak istemiyoruz. MEB’in hiçbir okulunda güvencesiz işçi çalıştırmasını istemiyoruz.

 Dikmen ONAT

TÖS Genel Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)