adscode
adscode

Türk Mühendisler AVL Türkiye İle Yurda Dönüyor

Otomotiv ve motor sanayindeki uluslararası firmalara ileri teknolojiler sunan AVL’nin Türkiye merkezi tersine beyin göçüyle fark yaratıyor.

Türk Mühendisler AVL Türkiye İle Yurda Dönüyor
Türkiye'den Haberler

80 mühendisiyle faaliyet gösteren şirket, kurulduğu 2008 yılından bugüne mevcut çalışan sayısının %10’u oranında uluslararası tecrübeye sahip uzman mühendisin ülkemize dönmesini sağladı.

AVL Türkiye, dünyanın farklı ülkelerinde çalışmakta olan yeteneklerin ülkemize kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında 4 uzman mühendisin daha Türkiye’ye dönmesini hedefliyor.

Türkiye’nin otomotiv sektöründe ilk uluslararası mühendislik firması olan AVL Türkiye, global deneyimi ülkemize taşımayı sürdürüyor. Dünyanın en büyük otomotiv mühendislik şirketi AVL’nin Türkiye Ofisi olan AVL Türkiye uluslararası AR-GE çalışmaları ile yurtdışında yaşayan Türk mühendisler için de bir cazibe merkezi haline geliyor. AVL Türkiye mühendislerinin %25’inin 6 aydan uzun süreli yurtdışı çalışma deneyimleri bulunuyor. Çalışanların % 6 ‘sı kendi uzmanlık alanlarında doktora derecesine sahip.

Avrupa’daki ve Amerika’daki Türk Mühendisleri ve Uzmanları Türkiye’ye Bekliyoruz

Kendisinin de uzun yıllar İngiltere’de çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndüğünü söyleyen AVL Türkiye Genel Müdürü Dr. Umut Genç, ”Ben de dahil olmak üzere burada çalışan pek çok arkadaşımız tersine beyin göçünün bir örneğidir. AVL Türkiye olarak Avrupa’da veya Amerika’da halen çalışan Türk mühendisleri arıyoruz. Bu konuda hiç de utangaç değiliz, tanımadığımız kişileri doğrudan arıyor veya onlara e-posta göndererek ‘Sizin çalışma alanlarınız ilginç, gelip Türkiye’de bizimle çalışmayı düşünür müsünüz?’ diye teklif götürüyoruz.Dönmek isteyenlere heyecan duyabilecekleri projelerde çalışma ve şartlar konusunda değerlendirebilecekleri fırsatlar sunuyoruz. Teorik çalışmalarına devam etmelerini destekliyoruz. Örneğin yurtdışından şirketimize kazandırdığımız doktoralı bir çalışanımız “İleri Kontrol Tekniklerinin Otomotiv Sistemlerine Uygulanması” üzerine teorik çalışmalarına ve yayın yapmaya devam ediyor. Onlara uluslararası bir çalışma ortamı sunmanın yanında, yurtdışına yaptıkları seyahatlerinde maddi ve manevi destek vererek bilimsel çalışmalarına devam etmelerine teşvik ediyoruz. Bu uluslararası çalışma ortamı ve çekici şartlar ile sağladığımız esneklik pek çok kişinin dönmesinde etkili oluyor” diye bilgi verdi.

2015’te 4 uluslararası deneyime sahip uzman mühendisin daha ülkemize döneceğini söyleyen Dr. Genç, “Yöneticilerimiz arasında yüksek lisansını ve doktorasını İngiltere’de yapmış, uzun yıllar Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde araştırma görevlisi olarak çalışmış bir arkadaşımız mevcut. Yine şirketimizde yüksek lisanslarını ve doktoralarını, biri Almanya’da, diğeri Amerika’da tamamlamış; daha sonra bizimle çalışmak için Türkiye’ye dönmüş iki Teknik Uzmanımız bulunuyor. Başarılarını patentli projeler ve uluslararası yayınlarda yer alan makalelerle pekiştiriyorlar. Bu kadar çok uzman ve uluslararası tecrübeye sahip mühendisimizin olması en büyük gücümüz. Bu arkadaşlarımız gibi parlak beyinleri ülkemize geri kazandırmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)