adscode
adscode

Türk Öğrenciler Comenius Projesi Kapsamında Yunansitan'ı Fethetti

Yeşilvadi Anafen Ortaokulu’nun Comenius Proje Ekibi 2. proje toplantısı amacıyla Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret etti.

Türk Öğrenciler Comenius Projesi Kapsamında Yunansitan'ı Fethetti
Eğitim
Proje ortağı Polonya, Norveç, Bulgaristan, Türkiye ve Almanya’dan çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı etkinlikler kapsamında, Yunanistan kültürü ve doğal güzellikleri de yakından tanındı. Proje ortağı ülkeler hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaşıp  ‘Streets of Europe’ temasıyla ilgili çeşitli etkinliklerde bulundu. Proje çalışmaları ile hem ülkeler arası dostluk ve barış köprüleri oluşturuldu hem de eğitim alanında karşılıklı uygulamaları görme şansı elde etti.

Öğrenciler Yunanistan Eğitim Sistemini ve Kültürünü Yakından Tanıdı…

Comenius Okul Ortaklıkları Avrupa'daki okullar arasında işbirliğini teşvik etmek suretiyle eğitimde Avrupa boyutunu geliştirmeyi hedefliyor. Ortaklıklar, farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı da sağlıyor. Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında düzenlenen 2. proje toplantısı amacıyla Atina’ya giden proje katılımcıları ülkede yoğun ve dopdolu bir programla ağırlandı. Atina’daki radyo istasyonunda proje ile ilgili düşüncelerini ifade etme imkanı da bulan öğrenciler, Atina’nın doğal, kültürel ve tarihi yerlerini ziyaret ederek güzel vakit geçirdi.

Öğrencilere Yunan Eğitim Sistemi ile ilgili detaylı bilgilendirmelerin de aktarıldığı etkinlikte;  Her ülke öğrencileri proje ile ilgili çalışmalarını sundu. Öğretmenler toplantı yaparken, tüm katılımcı ülkelerin öğrencileri, Yunanlı fen öğretmeni rehberliğinde ‘Unemployment’ konulu workshop çalışması yaparak fikirlerini İngilizce ortak dil olarak ifade etti. Son gün okulda Okul Aile Birliği Başkanı ile diğer birçok veli tarafından hazırlanmış olan akşam yemeği ile uğurlanan Comenius ortakları o gece eğlenceli vakit geçirdi. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenler Akropolis, Yunan tarihi müzelerini de ziyaret etme imkanı buldu. Çevredeki tüm tarihi ve kültürel yapılar tanıtıldı. Hafta boyunca Yunanistan’ın kültürel, ekonomik ve sosyal yapısı her yönüyle tanıtıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)