adscode
adscode

Türkiye Bilim Üssü Olur mu?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Kocaeli’nde Bilişim Vadisi’ni kuruyoruz. Bilişim sektöründe 100 bin nitelikli mühendise ve nitelikli bilişimciye ihtiyacımız var.” demiş.

Türkiye Bilim Üssü Olur mu?
Milliyet Diyalog
Müthiş bir açıklama. Umarız devamı gelir. Ve umarız bu konuda ciddi bir yol haritası vardır...

Gebze, çok uzun süredir Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak düşünülüyor.

TÜBİTAK Marmara Eğitim Merkezi, Sabancı Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, şimdiki adıyla Gebze Teknik Üniversitesi, Havacılık Teknoparkı, Türkiye’nin tek üstün zekalılar okulu TEVİTOL ve daha pek çok eğitim ve araştırma kurumu o bölgede yer alıyor...

Üniversite sayımız 200’e yaklaştı. En yenilerden biri de teknik üniversiteye dönüşen Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü oldu.

İzmir ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitülerini ABD’deki MIT’den esinlenerek Turgut Özal, kurmuştu. Eğitimle uğraşmayıp bilim üretsinler, lisans eğitiminden çok, yüksek lisans ve doktoraya yönelsinler istemişti. Ama Gebze, bu konuda ısrarcı olmadı. İzmir hâlâ dayanıyor. Performansı da bir hayli yüksek. Umarız, bu dik duruşunu ve araştırmaya olan ilgisini hiç kaybetmez. Yoksa o da sıradanlaşır gider.
Peki, Gebze, bir Silikon Vadisi olur mu? Olmaması için bir neden yok. Ama lafla olmuyor. Bilim toplumu olabilmemiz için siyasetin ötesinde, ulusal bir heyecanın yaratılması gerekiyor, işte ondan eser yok. O olmayınca da, bugün söyleniyor, yarın unutuluyor, ertesi gün tekrar sil baştan yeniden başlanıyor...

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)