adscode
adscode

Türkiye'de Girişimcilik

Dünyanın küçük, büyük fark etmeksizin her ülkesinde girişimcilik hükümetler tarafından desteklenmekte.

Türkiye'de Girişimcilik
Türkiye'den Haberler

Dünyanın küçük, büyük fark etmeksizin her ülkesinde girişimcilik hükümetler tarafından desteklenmekte. Başarılı girişimcilerin ortaya çıkmasıyla birlikte yeni girişim, bulunduğu ülkenin ekonomisine ciddi katkı sağlar ve ülkenin ekonomisini kalkındırmak için katkıda bulunur. Nitekim şuan pek çok ekonomisi güçlü ülke, yeni girişimciler ve bunlarla birlikte ortaya çıkan kurum ve kuruluşlar ile birlikte şuan ki gücüne ulaşmıştır. Dünyanın her yerinde bu durum değişmediği gibi ülkemizde de ekonomimizin kalkınması ve güçlü hale gelebilmesi için yeni girişimciler ve markalar gerekmekte.
Ekonomimizin son yıllarda BIST gibi önemli atılımlar ile gelişmeye çalışmasına tüm dünya ile birlikte şahit oluyoruz. Ekonomi alanında yapılan bu reformlar her ne kadar kayda değer ve önemli görülse de şuanda çok kırılgan bir ekonomiye sahip olduğumuz kaçınılmaz bir gerçek. Ekonomideki yeni atılımlar ile birlikte girişimci sayısı bir nebze de olsa artmış görünse de bunun şuan çok yetersiz olduğu da açıkça bir gerçek.

Ülkemizde girişimcilerin ve yeni markaların artması ve ekonomimize taze kan gelmesi için yeni reformlar ve teşvik edici unsurların hayata geçirilmesi, ekonomi için yapılacak yeniliklerden ve iyileştirmelerden ilki olması gerekli.

Yeni girişimcilerin ve istihdam sağlayacak marka ve kuruluşların ortaya çıkması elbette pek çok açıdan ülke ekonomisine ve vatandaşa doğrudan olumlu anlamda yansıyacaktır. Ülkemizde %9 gibi ciddi bir seviyeye ulaşan işsizlik, yeni girişimlerin ve istihdam alanlarının ortaya çıkmasıyla birlikte zamanla olumlu seviyelere düşecektir.

Ülkemizdeki işsiz %9 kısım, gerek bulundukları bölgede yeterli iş imkânının olmaması, gerekse kendilerine uygun iş istihdamının bulunmamasından ötürü şuan işsiz durumda. Devlet desteği ve ekonomide yapılacak yeni reformlar ile birlikte Türkiye ekonomisine katkıda bulunan girişimci ve bununla birlikte girişim sayısının artması, ülke ekonomisindeki kırılgan yapının ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Önümüzdeki dönemlerde hükümet tarafından ekonomi alanlarına yapılacak reformlar ile birlikte girişimcilere istenilen seviyede olanak ve imkan sağlanırsa kim bilir belki de önümüzdeki senelerde yukarıda bahsettiğimiz ekonomisi güçlü ülkelerin arasına bizde girip uluslar arası ekonomide önemli bir oyuncu olabiliriz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)