adscode
adscode

Türkiye’nin ilk kampüslerarası çevre yarışması: STUDENTS GO GREEN

Türkiye’nin ilk kampüslerarası çevre yarışması ‘Students Go Green’, ABD İstanbul Başkonsolosluğu sponsorluğunda Yeşilist ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek. Ocak 2015’e kadar sürecek olan…

Türkiye’nin ilk kampüslerarası çevre yarışması: STUDENTS GO GREEN
Etkinlikler
Yarışmaya Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nden 50 öğrenci, University of Chicago ve Indiana University'den ise 13 öğrenci katılacak. Sürdürülebilir yeşil kampüsler yaratmak için bir araya gelecek olan öğrenciler, sürdürülebilir tüketim, ulaşım, gıda ve tasarım alanlarında uzman eğitmenlerle tanışacak. Öğrenciler ayrıca, ilham verici projeleri incelerken, kampüslerine dair geliştirecekleri projelerinin ilk adımlarını da atma fırsatı yakalayacak.

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nden üniversite öğrencileri sürdürülebilir yeşil kampüsler yaratmak için İstanbul’da bir araya geliyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen kampüsler arası çevre yarışması, ‘Students Go Green’, ABD İstanbul Başkonsolosluğu sponsorluğunda 29-31 Ağustos tarihleri arasında Koç Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.

Yeşilist ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsünde gerçekleştirilecek olan projeye, Koç Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nden 50 öğrenci, ABD’den University of Chicago ile Indiana University'den 13 öğrenci olmak üzere toplam 63 öğrenci katılacak.

Projeye katılan öğrenciler, sürdürülebilir tüketim, ulaşım, gıda ve tasarım alanlarında uzman eğitmenlerle tanışırken, ilham verici projeleri inceleme fırsatı bulacak. Öğrenciler ayrıca, kampüslerine dair geliştirecekleri projelerinin ilk adımlarını birlikte oluşturma imkânı elde edecek.

Proje, her çalışma grubunun, kendi kampüslerinde uygulanabilecek sürdürülebilir bir proje yaratmalarını ve bunu kampüslerinde hayata geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. Türkiye'deki üniversitelerden katılan öğrenciler, kampta dâhil oldukları takımlarıyla projelerini geliştirecek, Yeşilist ve eğitmenler mentorluğunda öğrenciler kendi kampüslerinde projelerini gerçekleştirmeye başlayacak.

Öğrenciler faaliyetleri boyunca, jüri heyeti tarafından çevrelerini proje sürecine dâhil etmeleri, sosyal medyayı etkin kullanmaları ve projelerinin işlevselliğine göre değerlendirmeye tabi tutulacak.

Ocak ayında yapılacak halk oylaması ve jüri değerlendirmelerinin ardından da birinciliği kazanan takım, 2015 yazında University of Chicago'da sürdürülebilirlik üzerine bir yaz programına katılma hakkı kazanacak.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Bilgen Bilgin “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, sürdürülebilirlik kavramının yaşamın her alanına taşınmasıyla gerçekleşecek. Bu projeyle, geleceğin lider, akademisyen ve işadamları arasında yer alacak olan öğrencilerimizin, bugünden daha duyarlı bireyler haline geleceğine inanıyoruz” dedi.
 
Türkiye’nin ilk yeşil rehberi ve sürdürülebilir yaşam platformu olan Yeşilist’in kurucusu Ergem Şenyuva Tohumcu: “Projedeki amacımız öğrencilerin hayatlarına dokunacak çözümlerin kendileri tarafından yapılmasını sağlamak. Çğrencilerin geliştirecekleri projelerin hem kampüslerine hem de dünyanın geleceğine sahip çıkmak için önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Yeşilist ekibi olarak bizi asıl heyecanlandıran özenle tasarladığımız ve yürüttüğümüz bu projenin kampüslerde yaratacağı farkı görmek.” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)