adscode
adscode

Üniversite Tercih Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversite Tercih Takviminin belirsizliği üzerine velilerin endişeleri giderek artıyor. Herkes ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor.

 Üniversite Tercih Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?
Editörün Seçimi



 

 

''Sayın Abbas Güçlü;

Sizin eğitim konularına duyarlı olduğunuzu gerek gazete köşenizdeki yazılarınızdan gerekse televizyon programlarınızdan biliyoruz.

Üniversiteye hazırlanan ve bu yıl sınavlara giren bir öğrencinin velisi olarak içinde bulunduğumuz durumu yetkililere duyurabilmek için sizinle paylaşmak istedim.

Kızım bu yıl yoğun bir şekilde üniversite sınavına hazırlandı. Bu hazırlığın stresini, zorluklarını ailece birlikte yaşadık. En az kızım kadar bizler de yorulduk. LYS’den sonra başta kızım olmak üzere iyi bir tatili hak ettiğimizi düşünüyorum. Sınavlara hazırlanırken ne hafta sonumuz, ne hafta içimiz kaldı. Ne misafirimiz geldi ne de biz misafirliğe gittik.

YGS sonrası bir takvime bağlı olmaksızın çok kısa bir sürede sınav sonuçları açıklandı. Bu durum öğrencilerin lehine gibi görünse de ÖSYM gibi yüzlerce sınavla milyonlarca öğrenciyi sınayan bir kurumun herkesin bildiği bir takvim üzerinden hareket etme gibi bir kuralı olmalı değil midir?

Son günlerde LYS sonuçlarının da en hızlı şekilde açıklanacağı ile ilgili haberler çıkıyor. Şimdiye kadar sınav stresi yaşarken şimdi de sınav ne zaman açıklanacak, buna bağlı olarak tercihleri ne zaman yapacağız, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak belirsizliğinin derdine düştük.

Sınav erken açıklandı diye tercih dönemi ve üniversite kayıtları da erkene mi alınacak? Biz, yaz tatilini her an her şey olabilir beklentisiyle mi geçireceğiz? Bu takvim bir an önce açıklansa da biz de huzurlu bir tatil yapabilsek olmaz mı? ÖSYM’nin sınav sonuçlarını en hızlı açıklama rekoru kırma çabası içinde olmak yerine; kurumsallığa yakışır bir akademik takvim üzerinden hareket etmesi gerekmez mi?''

                                                                                                                                                                          HASAN SARAÇ

                   


EĞİTİM AJANSI            


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)