adscode
adscode

Yeni Haftada Havalar Nasıl Olacak?

Sıcaklıkların batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yeni Haftada Havalar Nasıl Olacak?
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)