adscode
adscode

YÖK'ten kapatılan üniversitelere yurt dışından kayıt yaptıran öğrenciler için açıklama

YÖK, kapatılan üniversitelere yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları ile kayıt yaptıran öğrencilere ilişkin açıklama yayınladı.

YÖK'ten kapatılan üniversitelere yurt dışından kayıt yaptıran öğrenciler için açıklama
Eğitim
"23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesinin (1) inci fıkrasına istinaden Kapatılan Vakıf Yükseköğretim Kurumlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanları İle Kayıt Yaptıran Öğrenciler İle İlgili İşlemlere İlişkin Açıklama

4.8.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde önlisans ve lisans programlarına kayıt olan öğrencilerin koordinatör üniversiteye yerleştirilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu öğrencilerin kayıtlı olduğu programın koordinatör üniversite bünyesinde bulunması durumunda öğrenciler bu programlarda eğitim alacaklardır. Ancak, koordinatör üniversitede bulunmaması durumunda bu öğrencilerden tercih alınarak Kurulumuza bildirilmesi istenmiştir. Koordinatör üniversiteler tarafından bilgiler halen gönderilmeye devam etmekte olup, 3 Ekim 2016 tarihinde bu öğrencilerin yerleştirilme sonuçları YÖK tarafından karara bağlanacaktır.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumundaki programla aynı isimli olan koordinatör üniversite bünyesinde özel öğrenci kabul etmek üzere açılan programlar ile halen eğitim vermekte olan programlar için öğrenciler koordinatör üniversitede eğitime devam edeceğinden öğrencilerin konuya ilişkin Koordinatör Üniversitesi ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna Duyurulur."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)