adscode
adscode

Zorunlu Kurtarma Sınavlarına Öğrenciler Tepkili

Okulların kapanmasına 2 hafta kala ders notu 50’nin altında olan lise öğrencileri ‘kurtarma sınavı’na giriyor. Öğrenciler sınavın zorunlu olmasını eleştiriyor

Zorunlu Kurtarma Sınavlarına Öğrenciler Tepkili
Sınavlar
BU yıl Ortaöğretim kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ilk kez bu dönem uygulanacak “ortak sınav”, 4 milyon 600 bin lise öğrencisini de öğretmenlerini de zor duruma soktu. Bu değişiklikle bir dersten not ortalaması 50’nin altında kalan öğrenciler kurtarma yazılısı olarak kabul edilen “ortak sınav”a girecek. Sınava girmeyenin durumu puanla değerlendirilmeyecek ama not ortalamasının hesaplanmasında bu sınavlar da dahil edilerek hesaplama yapılacak. Sınavdan düşük not alanın ise puanı daha da düşecek.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, geçen hafta kar tatili nedeniyle henüz kendi sınavlarını tamamlayamadıklarını söyleyerek, notları en geç 20 Ocak’ta sisteme girilmesi istenen ortak sınavları yetiştirmekte sıkıntı yaşadıklarını söylüyor.
Öğrenciler notu 50’nin altında olan her ders için ortak sınava girmeye zorunlu olmaktan şikâyetçi. Öğrenciler sınavda düşük not almaları halinde ortalamalarının düşeceği endişesini taşıyor ve sınavlara katılımın gönüllü olmasını istiyor.
Öğrenciler ortak sınava girmese de bu sınav okuldaki yazılılardan biri olarak kabul edilecek ve ortalamayı etkileyecek. Sınavlara not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler de katılabiliyor.

ORTALAMA NASIL DÜŞER?
Örneğin bir dersten 2 yazılı, 2 performans puanı verilen bir öğrencinin notları 30, 30, 40, 60 olsun. Bu öğrencinin notu bu dört dersin toplamı olan 160’ın 4’e bölünmesiyle bulunacak. Not ortalaması 40 olan bu öğrenci ortak sınava girmek zorunda. Not olarak değerlendirilecek bu sınava girmeyen öğrencinin not ortalaması 32 olacak. Sınava girer 30 alırsa not ortalaması 38 olacak. Yani düşecek. Ancak 90 alırsa 50 not ortalamasıyla başarılı olacak.

HT

KONUYLA İLGİLİ ŞİKAYETLER İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)