adscode
adscode

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenler Günü’nün anlamı ne derseniz bence...

mcanga25@gmail.com




Öğretmen olmayanın, öğretmen çocuğu ya da akrabası olmayanın anlayamadığı, anlamakta zorlandığı, o kutsal ve o derecede meşakkatli  kutsal ve onurlu bir meslektir öğretmenlik.
Babam, kayın pederim, eşim ve akrabalarımızın çoğunluğu öğretmen ya da öğretmenle evli kişiler. Babam ve kayın pederim 1945-1946 Kars Cılavuz (Susuz) Köy Enstitüsü mezunu idi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında hangi şartlarda okuduklarını, neler yaşadıklarını anlatırlardı. Anlattıklarından çok etkilenir ve çalışma hayatımda zaman zaman genç eğitimcilere anlatırdım. Allah rahmet eylesin ikisi de vefat etti. Ben öğretmen okulu mezunuyum. Eşim ve diğer akrabalarım da öğretmen okulu, öğretmen lisesi ve eğitim enstitüsü ile bazı fakültelerin öğretmenlik bölümü mezunudurlar.

Ben böyle kalabalık bir öğretmen kitlesine sahip bir aileye mensup biri olarak 1971 yılından 1983 yılına kadar öğretmen, 1983-1984 Müfettişliğe hak kazanan ancak ataması 1986 yılında yapılan ve 1986- 2015 yılları arasında İlköğretim Müfettişi, İl Eğitim Denetmeni ve Maarif Müfettişi olarak İstanbul ve Bursa’da görev yaptım.

 Öğretmenlik mesleğinden, öğretmenin sorunlarından, öğretmelerin çalıştığı devlet ve özel eğitim kurumlarından kopamadım. Şu anda bazı özel eğitim kurumlarına katkıda bulunmaya çalışıyorum.
Bu açıklamaları neden yazıyorum diye soracak olursanız; tepeden tırnağa öğretmenin sorunlarını bilen ve yaşayan biri olan, bu sorunların çözüm yollarını bilen, en azından bu konuda fikir beyan etme hakkını kendisinde gören  biri olduğumu anlatmaya çalışıyorum.

Bu nedenlerle kimsenin gitmeye dahi cesaret edemediği köylere giden, orada öğretmenlik yapan, büyük şehirlerde geçim sıkıntısı içinde çocuklarını okutmaya çalışan, yeri geldiğinde ek çalışmalar yaparak kimseye muhtaç olmadan onurlu bir yaşam sürdürmeye çalışan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutluyor, ölenlere rahmet, yaşayanlara uzun ömürler ve  mutlu günler diliyorum.
 
                                                                       Metin ÇANGA
                                                                       Emekli Eğitimci

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)