adscode
adscode

Beklentiler?

Öyle bir döneme giriyoruz ki, başarılı olan bir sonraki seçimin de galibi olacak. Kazananların ilk sırasında da ülkemiz ve milletimiz gelecek.

aguclu@milliyet.com.tr




 

Bayram sonrasına hazır mıyız? Dünü dünde bırakıp geleceğe odaklanabilecek miyiz? Milyonların beklediği konularda çözüm üretebilecek miyiz? “Nerede hata yaptık?”, “Kazanan biz miyiz yoksa başkaları mı?” sorularını samimiyetle kendimize soracak mıyız? 

Seçim öncesinde herkes bol bol konuştu. 

Şimdi icraat zamanı. 

Halkımız bu kez sadece iktidara değil muhalefete de icraat görevi verdi. Öyle bir döneme giriyoruz ki, başarılı olan bir sonraki seçimin de galibi olacak. Kazananların ilk sırasında da ülkemiz ve milletimiz gelecek. 

Siyaseti, ekonomiyi, tarımı, küresel ısınmayı, dış politikayı, kentsel dönüşümü, istihdamı, yargıyı, medyayı, terörü, gümbür gümbür gelen kuraklık, kıtlık ve su sorunlarını ilgili kurumlara ve işin uzmanlarına bırakıyoruz. 

Eminiz ki fazlasıyla kafa yoruyorlardır. 

Yormalılar da… 

Bizim olmazsa olmazımız eğitim! 

Onu düzeltmeden diğer alanlardaki sorunları ne çözebiliriz ne de elde edilen başarıları kalıcı hale getirebiliriz. 

İyi hukukçu yetiştirmeden yargıyı, iyi mühendisler yetiştirmeden depremi, iyi ziraatçiler yetiştirmeden tarımı, iyi gazeteciler yetiştirmeden medyayı, iyi ekonomikler yetiştirmeden enflasyonu, iyi yurttaş yetiştirmeden demokrasiyi, iyi politikacılar yetiştirmeden kalkınmayı çağdaş normlara getiremezsiniz. 

Her şeyin başı eğitim denilmesi bu yüzdendir. 

Peki bu anlamda yakın bir dönemde gerçek bir eğitim reformu gerçekleşebilir mi? 

Ülke olarak bunun ihtiyacını hisseder ve iktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte taşın altına el koyup ortak akıl üretirsek neden olmasın! 

Adı üstünde MİLLİ Eğitim Bakanlığı!!! 

Milli sorunlar ancak ve ancak milli birlikle çözülür!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Değişen ne oldu?
Yeni müfredat?..