adscode
adscode

ÖĞRETMENLER EVDE YATMIYOR

Korona diye bir virüs geldi; toplumu, insanlığı, dünyayı altüst etti. Eğitimi de altüst etti.

gurbetduymus@gmail.com




Sınıflarımızdan, çocuklarımızdan koptuk. Siz bilir misiniz yüz yüze olmak,  bir çocuğun kafasını okşamak, bir çocuğa “çak yapmak”, bir çocuğun size kucak dolusu  sarılması ve sınıfta bir espriye tüm çocuklarınızla ağız dolusu gülmek, bazen alakasız bir cevapla gelen yepyeni öğretme öğrenme  yöntemleri ve göz teması kurmanın keyfi hiçbir yerde , hiçbir şeyde  yoktur.

            “Öğretmenler evde yatıyor .”diyorlar. Yatmıyoruz efendim; velileri EBA konusunda günlük bilgilendiriyoruz, her sınıf düzeyinde günlük ders çalışma programları yaptık, velilerimizle paylaştık. Her  gün çocuklarımıza deneme sınavı, çalışma yaprağı örnekleri atıp onlarla paylaşıyoruz. İmkanlar ölçüsünde whatsapp’dan, skype’dan, zoom’dan bağlanıp çocukların sorularını cevaplıyor, onları motive etmeye çalışıyoruz. Bilmediğimiz zoom, teamlink… vs her programın kaç kişi ile iletişim kurmamızı sağlayacağını,  öğrencilerimizle kaç dakika yüz yüze eğitim yapabileceğimizi bile  bu süreçte öğrendik; dersimize iyi çalışıyoruz biz öğretmenler. Bakanlık bizi çağırırsa gönüllü  olarak EBA’da ders de anlatırız  zaten merkezde olan arkadaşlarımız anlatıyor dersleri  ve de  verilecek her göreve de hazırız. .Biz öğretmenler velilerimizi arıyoruz “Telefonda “whatsappınız yok, sınıf grubuna atılan bilgilere ulaşabiliyor musunuz?” diyoruz . Öğrencimizin  bizi ablasının telefonundan takip  edebildiğini öğrenince rahatlıyoruz.  Öğrencilerin bu süreçte evde kitap okumasını sağlamaya ve bunu takip etmeye çalışıyoruz. Veli bize elinde olan kitap adlarını        söylüyor ve biz çocuğa uygun olanları belirleyip ne okuduğunu da takip etmeye çalışıyoruz . Yaptığımız çizimlerle  hazırladığımız videolarla matematiği kolay ve etkili öğretmeye çalışıyor , bunları velilerimizle ve öğretmen arkadaşlarımızla paylaşıyoruz hatta tüm öğretmenlerle paylaşıyoruz. Veli ,  biz arayınca çocuğunu derse oturtabiliyor ve bizlere öğrencilerden  gelen onlarca “ Sizi özledik öğretmenim , okulumuz başlasın öğretmenim , sizi televizyonda göremedik .”minvalinden mesajlar var.

Biz VEFA gruplarında da gönüllüyüz. Yaşlılarımıza “ekmek, aş” ulaştıran ekibin içinde yer almaktan gururluyuz.

            Bizim doktor, polis, hemşire eşlerimiz var, biliyor musunuz? “Virüs bulaşırsa” diye endişeliyiz.

            Bizim de evde çoluk çocuğumuz, yaşlılarımız var. Onlardan da sorumluyuz.

            Bizler devletin verdiği her görevi seve seve yapan eğitim ordusunun neferleriyiz; bugün, yarın, her zaman devletimizin yanındayız, çalışıyoruz.

            Bakın öğretmenlerimiz yüzlerce ücretsiz deneme sınavı, çalışma yaprağı hazırlıyor. Ders videoları hazırlayıp paylaşan yüzlerce öğretmenimiz var.Instagramdan , facebokktan gruplar kurup buralardan öğrencilerine ders anlatan , öğrencisiyle iletişimde olan okullarımız , öğretmenlerimiz var. Ayrıca meslek liselerimiz , bilim ve sanat merkezlerimiz cerrahi maske , koruyucu maske , dezenfektan üretmekte ; ülkemizin ve tüm dünyanın geçtiği bu kritik dönemeçte  ihtiyacımız olan hayati malzemelerin üretimine katkıda bulunarak ülkemize omuz vermekte.                         

Öğretmen eğitimin her yerinde var.  Eğitimin çatısı yok . Evde de olsa öğretmen tam saha öğretmen….                                              

Öğretmen öğrenciye çoğu zaman veliden daha yakın.

Öğretmen sevgi, şefkat, merhamet, özlem…

Emin olun çocuklarınızı öğretmenleri beş gözle bekliyor, öğretmenler sınıflarına dönmek için sabırsızlanıyor ve öğretmenler diyor ki:

“Yaz müdürüm elli saat ders, beş gün nöbet; okulumu istiyorum, öğrencilerimi istiyorum.”

Virüslü bu günlerde birbirimizi daha çok sevelim daha çok kenetlenelim; bu toplumun hepimize ihtiyacı var; öğretmene, doktora, ayakkabıcıya, fırıncıya…

Birbirimizin virüsü olmayalım, birimizde varsa hepimizde vardır.BİZ BİZE YETERİZ .


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)