adscode
adscode

19 milyon öğrenci karne aldı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

19 milyon öğrenci karne aldı
Eğitim
Güncelleme : 17-Jun-23 11:20

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline girecek.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlatıldı. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022'de, ikinci dönemdeki ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapıldı.

6 Şubat 2023'te başlayan ikinci dönem, yarın sona erecek. Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.

2022-2023 eğitim öğretim döneminin yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak.

Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını 26 Haziran'da öğrenecek.

Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, 17-18 Haziran'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanını yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacak.

Öğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih, ardından da yerleştirme heyecanını yaşayacak.

 

Türkiye'nin en doğu noktasındaki okulda karne heyecanı
Iğdır'ın Ermenistan, Nahçıvan ve İran sınırı konumunda yer alan ilkokulun 10 öğrencisi yaz tatiline girdi
Türkiye'nin en doğusundaki okulu olan Devlet Üretme Çiftliği İlkokulu öğrencileri karnelerini aldı.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Dilucu bölgesi, Türkiye'nin hem en doğu noktası hem de Ermenistan, Nahçıvan ve İran sınırı konumunda yer alıyor.

Dilucu'nda bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir Çiftliğinin içindeki Devlet Üretme Çiftliği İlkokulunun 10 öğrencisi bulunuyor.

Türkiye'nin en doğu noktasında yer alma özelliğine sahip okulda eğitim gören öğrenciler, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın tamamlanmasıyla karnelerini aldı.

Okuldaki 5 anasınıfı ve 5 ilkokul öğrencisi, karnelerini öğretmenlerinden alarak yaz tatiline girdi.

Okul müdürü Demet Yılmaz, "Burası Türkiye'nin en doğusunda, Dilucu'nda olan bir okul. Okulumuz bu sene açıldı, ilk karnelerimizi veriyoruz, bunun sevinci içerisindeyiz." dedi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılını değerlendiren Yılmaz, "Bir sıkıntımız olmadı, her türlü ihtiyaçlarımız karşılandı. Hiçbir sıkıntımız yoktu. Çocuklarımız da eğitim ve öğretimi seven çocuklar. Eğitim sezonumuz her yönüyle çok güzel geçti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı, tüm öğrencilerimizi ve kıymetli ailelerini tebrik ediyorum. Evlatlarımızı vatana, millete ve insanlığa hayırlı bireyler olarak yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimize emekleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Adıyaman'dan Karabük'e gelen depremzede öğrenci okul birincisi oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Adıyaman'dan ailesiyle Karabük'e gelen ortaokul öğrencisi Yusuf Kağan Alphan, Safranbolu ilçesindeki okulunu birincilikle bitirdi.

Ebru ile Murat Alphan çiftinin 14 yaşındaki oğlu Yusuf Kağan, Kanuni Ortaokulu'nu okul birincisi olarak bitirmenin gururunu yaşadı. Alphan, takdir belgesi ile karnesini Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'nın elinden aldı.

Okulda düzenlenen törende konuşan Yazıcı, ilçede 11 bin 222 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi.

İlçedeki okullarda depremzede öğrencilerin de bulunduğunu belirten Yazıcı, "Bugün aramızda depremzede öğrencilerimiz de vardı. Adıyaman'da 2 ay görev yapmıştım. Orada da bir depremzede ailemizle tanışmıştım. O depremzede ailemizin gururu yavrumuz Yusuf Kağan'ımız da bugün burada yanımızda. Sağ olsun Yusuf Kağan'ımız başarılarıyla bizleri gururlandırdı. Okulumuzu birincilikle bitirdi." diye konuştu.

Yusuf Kağan Alphan da okulu birinci olarak bitirdiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Depreme rağmen çalışma azminden vazgeçmediğini anlatan Yusuf Kağan, "İçimde güçlü bir çalışma isteği var. Azmim çok fazla, hiç yılmadım. Depremden sonra burada ev tuttuk. Daha sonra ailem bana kendi odamı hazırladı. Çalışmalarıma devam ettim. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Selçuk Bayraktar gibi olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)