adscode
adscode

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'na göre kanserin dünyada bir numaralı…

4 Şubat Dünya Kanser Günü
Sağlık
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'na göre kanserin dünyada bir numaralı ölüm nedeni olduğunu söyledi.

Özdemir, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir alış veriş merkezinde yapılan toplantıdaki konuşmasında kanser sorunun tüm dünyalı etkilediğini ifade etti.

BM Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın yeni raporuna göre kanserin dünyada bir numaralı ölüm nedeni olduğunu ve gelecek yıllarda bunun patlama düzeyinde olacağını iddia eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Kanser her yıl 8.2 milyon bireyin ölümüne sebep olarak tarihinde ilk kez diğer ölüm nedenlerini geçmiş ve tek başına bir numaralı ölüm nedeni haline gelmiştir. Son 4 yılda dünya genelinde kanser sıklığı yüzde 11 artış göstermiş ve yıllık 14 milyon yeni vakaya ulaşmıştır. Bu sayı yaklaşık İstanbul'un nüfusuna eşittir. Önümüzdeki 20 yılda kanserin her yıl için 25 milyon yeni vakaya ulaşacağı öngörülmektedir. 2014 dünya kanser raporu, kanser kontrolü ve hizmetlerinde ülkeler arasındaki farkın açıldığını göstermektedir. Kanserden ölenlerin sayısının fakir ülkelerde tahmin edilenden daha yüksek rakamlara ulaştığı belirtilmektedir. 2025 yılında kanser ölümlerinin yüzde 80'inin düşük ve orta gelir düzeyindeki ülkelerde görüleceği tahmin edilmektedir."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)