adscode
adscode

Anadolu Eğitim Sendikası'ndan O İddialara Yanıt

13 Mart 2014 tarihinde bazı internet sitelerinde Anadolu Eğitim Sendikası'nı yönelik iddialara sendikadan yanıt;

Anadolu Eğitim Sendikası'ndan O İddialara Yanıt
Sendikalar
Ülkemizin ve eğitimin sorunlarının iftiralarla, fişlemelerle, kısır çekişmelerle, tasfiye ve kıyımlarla çözülmesinin mümkün olmadığına inanan Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitimi siyaset üstü ve milli bir mesele olduğu gerçeğinden hareketle her eleştirinin makul çözüm önerileri ile anlamlı hale getirmeyi, devletimizin ve milletimizin faydasına yürütülen her çalışmada tüm kişi ve kurumlarla ortak doğrularda iş birliği yapmayı, eğitimin kurgulanması, icrası ve yönetiminde siyasi, sendikal, etnik, ideolojik vb. her türlü vesayet ve referansları devre dışı bırakarak “liyakat”, “performans” vb. ölçülebilir ve objektif kriterlerin dikkate alınmasını,  eğitimin sorunlarının dileyen tüm paydaşların katılabileceği bilimsel ve önyargısız platformlarda yürütülecek çalışmalarla çözülmesi için birlikte çalışmayı -milletimize, eğitim çalışanlarına ve üyelerimize saygısının gereği olarak- temel prensip olarak benimsemiştir.
Sendikamız, eğitimin önemli paydaşlarından olan sendikaların “rakip değil refik” olması gerektiğini, enerjilerini birbirleriyle mücadele için harcamak yerine eğitim çalışanlarının ortak sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için harcamalarının daha doğru olduğuna inanmaktadır.
Bu bağlamda; Aktif Eğitim-Sen olarak her birini çözüm ortağımız olarak kabul ettiğimiz eğitim sendikalarını yetkilileriyle tanışmak, toplumsal ve eğitsel sorunlar hakkında fikir alış-verişinde bulunmak ve ortak doğrularımızda birlikte hareket edebileceğimize dair irademizi paylaşmak üzere ziyaret etmeye karar verdik.
Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Genel Başkanlarını 11 Mart 2014 Salı günü randevu talep etmek üzere aradık. Randevu talep ettiğimiz Sayın Genel Başkanlardan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Sayın Ahmet GÜNDOĞDU yaşanan süreçte böyle bir ziyareti olumlu bulmadığını beyan etmiş, Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK 18 Mart 2014 tarihinde müsait olduklarını belirtmiş, Eğitim-Sen Genel Başkanı Sayın Ünsal YILDIZ’da 12 Mart 2014 Çarşamba günü için müsait olduklarını bildirmiş ve bu doğrultuda sendika ziyaretlerimiz başlamıştır. Eğitim sektörüne hizmet veren diğer sendikalarımız da ziyaret programımızda yer almaktadır.  
Ancak farklılıkları zenginlik olarak gören ve farklılıklarımıza rağmen ortak ve mutlak doğrularda buluşmayı amaçlayan bu ziyaretlerimiz; siyasi ve ideolojik çekişme ve kavgalardan nemalanan, ülkemizin yaşadığı sıkıntılı süreci ve millet olarak şahidi olduğumuz keyfi ve hukuksuz süreci varlıklarının devam ve ikamesi için can simidi sayan bir kısım kişi ve kurumları rahatsız etmiş ve bu rahatsızlık yolsuzluklara, hukuksuzluklara, bireysel çıkarların milletin çıkarlarına tercih edilmesine alkış tutan bazı internet sitelerinde büyük bir eğitim sendikasının genel başkan yardımcısı olduğunu bildiğimiz tetikçi bir kalem tarafından kurumumuzu yıpratmaya, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik olarak haberleştirilmiştir. Haberin veriliş biçimi milletimizi ve eğitim çalışanlarını kamplaştırmaya, darbe dönemleri öncesinde yaşanan sağcı-solcu kavgalarını hortlatmaya yönelik, son derece çirkin ve karanlık beklentisiyle dopdoludur.
 Anayasal faaliyet yürüten sendikamızın temel ilke ve değerleriyle hiçbir şekilde uyuşmayan, tamamen gerçek dışı sözkonusu haberlerin, sendikamızın toplum nezdindeki saygın görünümünü bozmaya yönelik beyhude çabalardan ibaret kalacağı hususlarını kamuoyunun bilgisine sunarız.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)