adscode
adscode

Az da Olsa Güzel Mailler de Geliyor

Her gün binlerce mail geliyor. Hemen hepsi de şikayet dolu. Çünkü nereye baksanız, sizi rahatsız eden onlarca argüman var.Krizlere alıştık. Biri bitiyor. Diğeri başlıyor.

Az da Olsa Güzel Mailler de Geliyor
Günün Yazısı

 

İşte böylesi bir ortam da çok sık olmasa da insanın içini açan mailler de gelmiyor değil.

İşte onlardan biri de Polonya’dan geldi.

Hep kendimize ve kurumlarımıza kızarız. Ama bu kez çok farklı.

Gelin birlikte okuyalım:

 

Sn.Abbas Bey

Herhalde genelde size gelen elektronik postalar  genellikle olumsuz konular uzerine.. Bazen de guzel haberleri de paylasmak yararli olur diye dusunerek bugun Varsova ‘da basima gelen guzel bir olayi paylasmak istiyorum. Anadolu Universitesi rektorunu de emailime eklemek isterim tesekkur etmek icin..

En basta, ben 1999 yili Bogazici mezunu bir Turkum. (yani Anadolu universitesiyle veya Eskisehir ile hic bir baglantim yok) Ayni zamanda 1999 yilindan beri yurtdisinda yasiyor ve calisiyorum. Is icabi bazen Varsova ‘ya gelmem gerekiyor. Burada kaldigim otel Victoria Sofitel adli buranin iyi otellerinden…

Buradaki resepsiyonistlerin ilginc bir ozelligi var:Bir cogu orta derecede Turkce konusuyor…3-4 tane resepsiyonist benle Turkce konusunca,meraktan olsa gerek nasil olup da Turkce ogrendiklerini sordum. Genelde bu resepsiyonistler Polonya universitelerinin Turizm ve Otelcilik bolumlerini bitirmis ogrenciler..Megersem buradaki universitelerinin bir cogunun Erasmus kapsaminda Eskisehir’deki universitelerle degisim programlari varmis…Bu gencler bir donem veya bazen 2 donem Eskisehir’de egitim gorduklerinden bahsettiler…Burada egitim gorurken , ayni zamanda bedava Turkce kurslar da universite tarafindan saglaniyormus..

Benim konustugum resepsiyonistler, Eskisehir’deki universite ortaminin cok guzel oldugundan ve herseyin guzel organize oldugundan bahsettiler..Kaldiklari ogrenci evlerindeki arkadasliklarindan ve nasil guzel Turk kulturunu ogrendiklerinden bahsettiler..Hatta aralarinda Galatasaray’in marslarini ezbere bilen var…(Bir de Eskisehir'i cok sevmisler ve yasam kalitesi acisindan Istanbul'a nazarla cok guzel bulmuslar)

Cok mutlu oldum ve gurur duydum.. Anadolu universitesi’ne selamlarimi ve kutlamalarimi bildiririm…

 

Saygilarimla,

Soner Kistak

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)