adscode
adscode

Çocuklar artık klasik boya kalemlerini istemeyecek, 16 milyon renge sahip olanı çıkıyor

Teknolojinin getirdiği dönüşüm, hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Son örneklerden biri; klasik boya kalem setlerinin pabucunu dama atacak, 16 milyon renk desteğine sahip dijital bir kalem.

Çocuklar artık klasik boya kalemlerini istemeyecek, 16 milyon renge sahip olanı çıkıyor
Bilim Teknoloji
Kendi çocuğunuza, yeğenlerinize ya da komşunuzun oğluna hediye olarak birbirinden renkli kalemleri içeren janjanlı setlerden almayı mı düşünüyorsunuz? Eğer hediye alacağınız çocuk elinden telefon ya da tableti düşürmüyorsa tekrar düşünün. Çünkü bu haberi okuduğunda sizin özenle seçip hediye paketi yaptırdığınız sete burun kıvıracaktır.

Bu can sıkan manzaranın sebebi ise Scribble adı verilen özel bir kalem. Şekil itibariyle irice bir pastel boya kalemini anımsatsa da, yapabildikleri çok daha fazla. Photoshop ve Corel gibi adı tasarımla özdeşleşmiş programlarla tam uyumlu çalışan Scribble'ın kendi özel uygulaması da var. Android, iOS ve Windows platformları için geliştirilen mobil uygulama, kalemle dokunduğunuz yüzeydeki rengi telefon ya da tabletinize aktarıyor. Bu ister bir dergi kapağındaki göz alıcı çiçeğin rengi, ister en kırmızısından bir elma ya da rengi solmuş eski bir binanın duvarı farketmiyor. Scribble, kolayca bu rengi tanıyıp aktarmayı başarabiliyor.




16 milyon renk destekli, 1 GB dahili hafızalı 'boya kalemi'

Scribble'ın 'desteklediği' renk sayısı tam 16 milyon olarak açıklanıyor. KickStarter'daki tanıtım videosunda neredeyse hazır olduğu görülen ürünün geliştirilip piyasaya sunulması için destek toplanıyor. Haberi hazırladığımız sırada destek toplama süresinin bitmesine 33 gün vardı; ancak oldukça beğenilmiş olmalı ki hedeflenen 100 bin doları çoktan aşarak 350 bin dolar sınırına dayanmıştı. Bu tutarı yalnızca 2 günde toplamayı başardıklarını da eklememiz gerek.

1 GB dahili hafıza, mikro USB ile şarj, Bluetooth Smart, gelişmiş renk yönetim sistemi gibi, aslında kendi çapında minik bir bilgisayar olarak da adlandırılabilecek olan Scribble'ın Mayıs 2015'te tüm eksikliklerinin tamamlanması ve piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Karne hediyesi almak istediğiniz çocuklar sizden hediye olarak Scribble isterse şaşırmayın.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)