adscode
adscode

Ebeveynlere 5 tatil önerisi

Ebeveynler, yarıyıl tatilini nasıl değerlendirmeli?

Ebeveynlere 5 tatil önerisi
Konuk Yazar

Osman Karpuzcu (Eğitim Koçu)

Tatiller, ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmek için iyi bir fırsat olduğu gibi çocuklarımızın mutluluğuna destek olmak ve akademik başarılarına katkı sağlamak için de önemli bir zaman dilimidir. Aileler şunları yaparak tatili iyi bir şekilde geçirebilirler:

1-EBEVEYN-ÇOCUK İLİŞKİSİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Tatillerde çocuklarımızla kaliteli zaman geçirerek (geziler, kitap okuma saatleri, oyunlar vb.) onlarla aramızdaki bağı güçlendirebiliriz. Birlikte etkinlikler yapmak aramızdaki açık iletişimi geliştireceği gibi güveni de tesis eder. Ebeveynler olarak çocuklarımızın ilgi duyduğu alanlara (spor, sanat, okuma, oyun vb.) aktif bir şekilde katılmamız çocukların özgüvenini artıracak ve duygularını ifade etme yeteneklerini geliştirecektir.

2- ÇOCUĞUN KİŞİSEL GELİŞİMİ TEŞVİK EDİLMELİ

Tatiller çocuklarımızın ilgi alanlarını keşfetmeleri ve yeni beceriler edinmeleri için ideal bir zamandır. Çocuklarımızın tutku ile yaptıkları faaliyetlere (tatlı yapmak, yazılım dili öğrenmek, dil öğrenmek, yeni bir spora başlamak vb.) onları katılmaya teşvik ederek gelişimlerine katkı sağlayabiliriz. Sanat, spor, dil öğrenimi ve bilimsel etkinlikler gibi konularda çocuklarımızı teşvik edebiliriz.

3- AKADEMİK GELİŞİME KATKI SAĞLANMALI

Tatiller dinlenme zamanı olsa da akademik gelişim arasında da bir denge kurmak önemlidir. Çocuklarımız ile onların zihinlerini harekete geçirecek eğitici faaliyetler yaparak tatilde oluşabilecek bilgi kayıplarını önleyebiliriiz (kitap okuma, müze ziyareti, zekâ oyunları, bilim şenlikleri vb.). Öğrenmeyi çocukların tatil aktivitelerine dahil ederek, onların entelektüel olarak uyarılmasını ve gelecek dönem için hazır hale gelmelerini sağlayabiliriz.

4-SAĞLIKLI BİR YAŞAM TARZINA TEŞVİK EDİLMELİ

Yeni nesil çocukların ekran karşısında aşırı zaman harcaması, sokaklarda enerjilerini atamamaları onların zihnen ve bedenen zarar görmelerine neden olmaktadır. Yarıyıl tatilleri biz ebeveynlere sağlıklı bir yaşam tarzını yaşama ve çocuklarımıza da örnek olarak onları bu konuda teşvik etme fırsatı sağlar. Yürüyüş, bisiklete binme, resim yapma gibi sanatsal/eğitsel/sosyal etkinliklere katılmak çocuklarda yalnızca fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığı da artırır.

5-BİRLİKTE KİTAP OKUMA SAATLERİ YAPILMALI 

Sömestr tatili, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için mükemmel bir fırsattır. Çocuklarımızla birlikte kütüphane ve kitapçılara gitmek, kitap okuma saatleri düzenlemek ve bu zaman çerçevesinde birbirimize hikayeler anlatmak ve hayal gücünü geliştirici etkinlikler yapmak çocuklarımızı okumaya teşvik edecek ve onlara okuma alışkanlığı kazandıracaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)