adscode
adscode

'EMEKLİLERİN SGK’YA BORÇLANDIRILMA ÇİLESİNİN SON BULSUN'

Yeni Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, SGK’nın seçim öncesi emeklilere yersiz ödeme yapıldığı gerekçesiyle borç çıkartmasının iyi niyet olmadığını, seçimi etkilemeye yönelik paralel bir hamle…

'EMEKLİLERİN SGK’YA BORÇLANDIRILMA ÇİLESİNİN SON BULSUN'
Sendikalar
Yeni Emekli Bir-Sen Genel Başkanı Odabaş, konuyla ilgili şunları söyledi: Emekli maaşları ile geçinmeleri mümkün olmadığı için, emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda olan, yüz binleri bulan emeklimiz, çalışarak geçimini sağlamaya çalışmaktadırlar. Ne hikmetse tam da seçim öncesi on binlerce emekli çalışanımıza SGK tarafından yersiz ödeme yapıldığı gerekçesi ile yüklü miktarda borç çıkartılarak, adreslerine tebliğ edilmeye başlandığı üzüntü ile görülmüştür.  SGK tarafından emeklilere borç bildirgelerinin seçim öncesinde başlatılması ayrıca düşündürücü bulunmuştur.  Seçim öncesi yapılan bu hamleyi;  yüz binleri bulan emeklilerimizi mağdur ederek, hükümetimize karşı soğutma çabası ve seçimleri etkilemeye yönelik paralel yapının hamlesi olarak yorumluyoruz.  Buna rağmen emeklilerimiz sabır ve sükûnetle haklarını ararken oyunlara gelmemiştir ve hükümetimize olan güvenleri devam etmektedir.
Odabaş, sözlerine şöyle devam etti;  Ödeme imkânı ve güçleri olmayan ve açlık sınırında yaşamlarını zorlukla sürdüren emeklimizin, ömürlerinin son yıllarında borç batağının stresi içinde olmalarını doğru bulmuyorum. Yersiz ödeme gerekçe gösterilerek emekliler SGK tarafından icraya verilmiş, birçoğunun maaşına icra konulmuş, birçoğu da borcunu ödemek için birikimlerini satmak zorunda kalmışlardır. Binlercesi de mahkeme kapılarında hak arama mücadelesi vererek,  ömürlerinin son devrelerini stres ve sıkıntı içerisinde geçirmektedirler.
Yeni Emekli Bir Sen Genel Başkanı ODABAŞ; emeklinin sosyal güvencesi olması için kurulan SGK’nın  bu uygulama ile emeklilerin kabusu haline getirdiğini vurgulayarak,  emekliyi koruması gereken SGK’nın emekliyi bu mağdur etmesi  ayrıca yanlış, üzücü  ve  düşündürücüdür dedi.  ODABAŞ; SGK nın yersiz ödeme yapıldığı gerekçesi ile emeklilerimize borç çıkartması,  emeklilerimizi perişan etmiştir.  Birçok emeklimiz SGK ya borcunu ödemek için evlerinden eşiklerinden olmuşlardır diyerek bir an önce emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
ODABAŞ; emekliler olarak hükümetimizden ve parlamentomuzdan  mağduriyetimize el atmalarını arzuluyoruz. Emekli çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi, SGK  torba yasasına emekli çalışanlarımızın borçlarının silinmesinin eklenmesine bağlıdır. Böylece, Bağ-Kur ve SSK primlerine getirilecek af, çalışan emeklilerimizi de kapsayarak eşitlik ilkesi gözetilmiş olacaktır. Diyerek, torba yasaya ilave edilecek bir madde ile bu mağduriyetin giderilebileceğini söyledi.
Hükümetimizden ve Parlamentomuzdan, mecliste görüşülecek SGK torba yasasına emeklilerin SGK ya borçlarının silinmesi hususunun da yasal düzenlemeyle mağduriyetimizin ortadan kaldırmalarını talep ediyoruz. Dedi.
                                                                                YENİ EMEKLİ BİR SEN  BASIN BÜROSU


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)