adscode
adscode

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. İbrahim Uslan

Kuruluş tarihi: 1926

Bulunduğu il: Ankara 

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Edebiyat, Fen, Gazi Eğitim, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Polatlı Fen Edebiyat, Polatlı İlahiyat, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, Spor Bilimleri, Teknoloji, Tıp, Turizm, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 20 fakültesi, 7 enstitüsü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 3 yüksekokulu, 5 MYO’su var.  

Öğrenci sayısı: 7.581 ön lisans, 44.920 lisans, 18.365 yüksek lisans, 2.530 tezsiz yüksek lisans, 5.315 doktora, 117 sanatta yeterlik olmak üzere toplam 78.828 öğrencisi bulunuyor. 

Akademik personel sayısı: 904 profesör, 491 doçent, 448 yardımcı doçent, 312 öğretim görevlisi, 1.219 araştırma görevlisi, 217 okutman, 156 uzman olmak üzere 3.747 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Vakıflar, yardımseverler, gerçek ve tüzel kişilerin yapacakları bağışlardan sağlanan kaynaklar ÖDM Yönetim Kurulunca belirlenen esaslar doğrultusunda maddi desteğe ihtiyacı olup gerekli başarı düzeyini sağlayan ve sürdüren öğrencilere tahsis ediliyor. İhtiyacı olanlara, günde bir öğün ücretsiz yemek bursu veriliyor. Ayrıca kısmi zamanlı iş imkânı sağlanıyor.

Yurt olanakları: KYK’ya ait devlet yurtları ve özel yurtların büyük kısmı üniversitenin Emek, Beşevler, Maltepe ve Gölbaşı yerleşkeleri yakınlarında bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 201 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmalar:

Erasmus+ kapsamında 367 ‘Erasmus Kurumlar Arası Anlaşması’ var.

Mevlana Değişim Programı da uygulanıyor. Michigan State, St. Cloud, Montana State üniversiteleriyle ikili anlaşmaları var. Farabi kapsamında da 88 üniversite ile anlaşması bulunuyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

1926’da Gazi Mustafa Kemal’in adıyla kurulan Gazi üniversitesi bu yıl 90. yaşını kutlarken aynı zamanda Türkiye’nin en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından biridir. Uluslararası akademik camiada ismiyle anılan, dünya üniversiteleri sıralamasında yeri olan ve 10 uluslararası derecelendirme kuruluşunun 9’unda yer alan Türkiye’deki 5 üniversiteden biri olan Gazi Üniversitesi 15 Mayıs 2017’de yapılan açıklamaya göre 13 bilim alanında dünya sıralamasına giren Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biridir. Bu anlamda Gazi bir dünya markasıdır. 

Modern kampüsleri, fakülte derslikleri ve son teknoloji araştırma laboratuvarlarıyla dünyaya entegre olan; üniversite-devlet- sanayi işbirliğinde düzenli protokollerle işbirlikleri yürüten; ulusal ve uluslararası bilimsel projeleri ile Ar-Ge çalışmaları yapan; akademisyenlerinin çalışmaları düzenli olarak taranan; mezunları kurum sınavlarında büyük başarılar gösteren; eğitim, mühendislik, mimarlık, sağlık, sanat, spor, iktisadi bilimler, hukuk başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde söz sahibi olan; 200 binin üzerinde basılı kitap ve elektronik kitap dışında 1 milyon 200 bin tezin kullanıma açık olduğu Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi unvanına sahip 7/24 açık kütüphanesi ile öğrencilerine hızlı ve güler yüzlü hizmet sunan; zengin bir ‘Braille Alfabesi’ne sahip kaynaklarıyla görme engelliler için de engelsiz bir araştırma mekânı olan Gazi Üniversitesi Ankara’nın merkezinde şehrin içinde bir kampüs üniversitesidir. Gazi Üniversitesi ideolojik çekişmelerin ve çatışmaların en az yaşandığı, huzurun yüksek olduğu ülkemizin çok değerli akademisyenlerinin eğitim verdiği bir bilim yuvasıdır.  

İletişim bilgileri: www.gazi.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)