adscode
adscode

GENÇLİK ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI! KAMU GENÇLERE ULAŞAMIYOR

Gençlerin Gözünden Gençlik Politikaları: Kamu Gençlere Ulaşamıyor; Özerk, Özgür ve Aktif Genç Yurttaşlar için Gençlik Politikalarının Yeniden Düşünülmesi Gerekiyor!

GENÇLİK ARAŞTIRMASI SONUÇLANDI! KAMU GENÇLERE ULAŞAMIYOR
Etkinlikler
İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi” kapsamında, Konda Araştırma ve Danışmanlık’la, Türkiye çapında, genç yurttaşların gözünden gençlerin siyasi, toplumsal ve ekonomik yaşama katılımları ve yurttaşlık algılarını irdelemek amacı ile bir saha araştırması gerçekleştirdi.

18 – 24 yaş arası  36 il 203 mahalle ve 11 öğrenci yurdunda 2.500’e yakın genç yurttaşların dahil olduğu “Türkiye’de Gençlerin Katılımı” başlıklı araştırmanın ön bulguları çarpıcı sonuçları gözler önüne seriyor. Bu araştırmanın sonuçlarına dayalı olarak yayınlanan ikinci araştırma “Türkiye’de Gençler ve Siyasi Katılım: Sosyo-Ekonomik Statü Fark Yaratıyor mu?” üçüncü araştırma ise “Özerklik ve Özgürlükler Açısından Türkiye’de Gençlik Politikaları”, TBMM tutanaklarına dayalı olarak yapılan 4. araştırma ise “Meclisin Gençlik Söylemi” başlıklarını taşıyor. 19 Mayıs Gençlik Haftası öncesinde Şebeke Projesi kapsamında yayınlanan 4 araştırma gençlik politikalarına gençlerin gözünden bakıyor ve önemli sonuç ve politika önerilerine yer veriliyor.

Kamu Kurumları Gençlere Ulaşamıyor!
Genç yurttaşlar ile kamu arasında önemli bir kopukluk  var. Veriler, gençlerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata katılımının desteklemesi açısından uygulanan kamu politikalarında eksiklikler olduğunu gösteriyor. Gençlerin sadece yüzde 10’u her hangi bir sorun yaşadığında kamu kurumlarına başvuruyor, gençlerin yüzde 90’ı ise sorunlarını devlet ile    paylaşmıyor. Gençlerin sadece yüzde 2,5’i gençlik merkezlerini, yaşıtları ile sosyalleşmek için kullanıyor.  Gençlerin yaklaşık yüzde 9’u kafeleri, yüzde 30’u ise alışveriş merkezlerini sosyalleşme mekanı olarak kullanırken, yüzde 47’si arkadaşları ile evde buluşmayı tercih ediyor. Gençler kadın erkek ayrımı istemiyor. Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 26’sı cinsiyete göre ayrı kamp uygulamasını destekliyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)