adscode
adscode

Gökhan Hoca hâlâ susacak mı?

Devlet yönetim biçiminde, son yıllarda, çok enteresan gelişmeler oluyor. Örneğin hiç kimse, yaptığının arkasında durmuyor.

Gökhan Hoca hâlâ susacak mı?
Milliyet Diyalog
Bir Milli Eğitim Bakanı, YÖK ya da ÖSYM başkanı geliyor. Her şeyi yerle bir ediyor. Kafasına göre bir düzen kuruyor. Astığı astık, kestiği kestik oluyor…

Ve bir süre sonra o gidiyor bir başkası geliyor.

O kadarla kalınsa iyi ama her yeni gelen isim, kendinden önce yapılan ne varsa hepsini, en ağır şekilde eleştirip çöpe atıp yeni bir düzen kuruyor. Garip olan ise bir önceki bakan ya da bürokratların, yaptıkları icraatların, zerre kadar arkasında durmamaları.
Aynı iktidarın bir parçası oldukları için mi böyle davranıyorlar yoksa kurumsal kimlikler yıpranmasın mı diye olaya bu şekilde bakıyorlar, anlayabilmiş değiliz. Son olarak, YÖK’ün üniversite hastanelerine yönelik düzenlemesi ve önceki yönetime yönelik sözleri ve icraatları yenilir, yutulur gibi değil.

Hedefin odağındaki isim olan bir önceki YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’dan ise tek satırlık açıklama yok. Tüm söylenenleri kabulleniyor mu?
Yarın hakkında bir dava açılsa, bugünkü YÖK yönetimi kendisini zerre kadar savunmayacaktır. Tıpkı kendilerinin, kendilerinden öncekilere sahip çıkmadığı gibi. Kemal Gürüz’ün başına gelenler ortada… Sağlık deyip geçmeyin, eğer tıp eğitimi de ayağa düşerse, bunun sorumlusu kim olacak?..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)