adscode
adscode

İçimizdeki Engeller Projesi’nin Finali 20 Kasım’da

2014 yılında Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığıyla hayata geçirilen “İçimizdeki Engeller Projesi” ile bugüne kadar…

İçimizdeki Engeller Projesi’nin Finali 20 Kasım’da
Etkinlikler
Projenin kapsamında 20 Kasım Perşembe günü düzenlenecek olan “İçimizdeki Engeller Konferansı” ile 900 kişiye ulaşılması hedefleniyor.  
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan kapanış programına Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan konuşmacı olarak katılacak.
 
Program sonunda düzenlenecek olan ve Saime Toptan’ın “İçimizdeki Engeller” kitabını imzalayacağı halka açık konferansa, Mersin il Protokolü, Akfen, MIP ve TİKAV üst düzey yöneticilerinin de katılması bekleniyor.
 
“İçimizdeki Engeller Projesi” Kapsamında şimdiye kadar 100 aileye ulaşıldı.
Birinci döneminde ilki Toroslar Sosyal Hizmetler Merkezi Binası’nda gerçekleştirilen konferansa Toroslar ilçesinde ikamet eden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel eğitim merkezlerinde eğitim gören, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne kayıtlı engelli yakınları katıldı.  İkinci konferansa ise Mezitli ilçesinde, üçüncü konferans Akdeniz İlçesinde ve dördüncüsü Yenişehirde ilçesinde ikamet eden engelli yakınlarının katılımında gerçekleşti.
 
Ailelere Uzman Desteği
ÖZEV gönüllüsü olan Sosyal Hizmet Uzmanı engelli bireyleri sosyal hayata entegre etmek ve onlara fırsat eşitliği sağlamak için temel hak, özgülükler ve devletin engellilere sağladığı yükümlülükler gibi konularda ailelere bilgi verirken Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden gelen psikolog ise özel eğitim uygulamaları, stres ile baş etme yolları, spor ve sanat ile desteklenen eğitim modelleri konusunda aileleri bilgilendirdi.
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)