adscode
adscode

İmam öğrenciyi okul dışında takip etsin!

Ensar Vakfı ve TÜGVA’nın katıldığı “din öğretimi” çalıştayında, değerler eğitiminin çocuğa doğar doğmaz verilmesi, din öğretiminin okul öncesinden başlatılması gibi öneriler sunuldu...

İmam öğrenciyi okul dışında takip etsin!
Eğitim
Ensar Vakfı ve TÜGVA’nın katıldığı “din öğretimi” çalıştayında, değerler eğitiminin çocuğa doğar doğmaz verilmesi, din öğretiminin okul öncesinden başlatılması, zeki öğrencilerin imam hatiplere gönderilmesi gibi öneriler sunuldu...

İmam hatip okullarının kapasitesini arttırma çalışmalarını sürdüren Milli eğitim Bakanlığı (MEB), “din öğretimi”nin niteliğini arttırmak için de çalışmalar düzenliyor. Bu kapsamda Tokat İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nde “Din Öğretiminde Nitelik Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi. 

Çalıştaya ilçe milli eğitim müdürleri, müftülük, belediye, ilahiyat fakülteleri, imam hatip okulu yöneticileri, veliler, muhtarlar ve öğretmenler katıldı. Çalıştayın tamamlanmasının ardından yayımlanan raporda, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın çalıştayı teşvik ettiği, Genel Müdürlük Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul’un da çalıştaya bizzat katıldığı bilgisi verildi. 

Doğar doğmaz eğitim

Çalıştaya Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile karaman’daki cinsel istismar skandalı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın il yöneticileri, Eğitim Bir Sen ve İlim Yayma Cemiyeti yöneticileri de katıldı. Rapora göre çalıştayda, din öğretiminin niteliğinin geliştirilmesi için şu öneriler sunuldu:

- “Şahsiyet geliştirme, aile eğitimleri ile desteklenmeli. Şahsiyet eğitiminde 0-6 yaş arası önem arz ettiği için bu yaşlarda değerler eğitimine önem verilmeli. Dede ve nineler şahsiyet eğitimine dahil edilmeli. Değerler eğitimi, öğencilerin din öğretimine yatkınlık ve hazırbulunuşluk seviyesini arttırmak için 2-6 yaş arasındaki çocuklara mutlaka verilmeli.

Zorunlu Kuran dersi

- Din öğretimi okul öncesi dönemden başlayarak verilmeli. Kuran-ı Kerim dersi seçmeli değil, zorunlu ders olmalı. Liselerde öncelikli olarak temel dini bilgiler dersi seçilmeli, sonra diğer dersler seçilmeli.”

‘Öğrenciler imam hatibe yönlendirilsin’

- “İlkokul öğretmenleri ile görüşülerek kabiliyetli öğrencilerin imam hatip okullarına gönderilmesi konusunda çalışmalar yapılmalı. Öğrenci seçme sınavlarında yüksek puanlı öğrencilerin imam hatip liselerini seçmeleri yönünde özendirici çalışmalar yapılmalı. Bunun için burslar verilmeli. Nitelikli öğretmenler, imam hatip okullarını tercih etmeleri konusunda 
özendirilmeli.

- Öğrenciler, öğretmenler arasında paylaşılarak okul dışında da takip edilmeli. Din görevlileri de gönüllü olarak buna katkı vermeli. Öğrenciler okul dışında din görevlileri ile buluşturulmalı.

Medreseler yardımcı

- İslam alimi; daha çok imam hatipler ve daha sonra İlahiyat Fakülteleri’nde okuyan, bu okulları bitirdikten sonra lisansüstü ilim tahsisi yapan kimseler arasından yetişecek. Medreseler de İslam alimi yetiştirir; ancak bugünün şartlarında onların yardımcı unsur olarak hizmet etmeleri daha uygun.”

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)