adscode
adscode

Kanserli hücreye çörek otlu darbe!

​Şifası eskilere dayanan çörek otu, binbir derde deva oluyor. Kanser türlerinden, tansiyona, astıma kadar birçok sıkıntıya karşı iyi geliyor.

Kanserli hücreye çörek otlu darbe!
Sağlık

Kutsal kitaplarda adı geçen ve şifalı bitki olarak kullanımı binlerce yıl öncesine dayanan çörek otu, her derde deva oluyor. Özellikle, kanserli hücrelerin temizlenmesi ve kansere karşı koruyucu etkisi ile ön plana çıkan çörek otu, ağrıları hafifletiyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Uzmanlar, faydalarını şöyle anlatıyor:

PANKREAS KANSERİ:

Çörek otu yağında bulunan thymoquinone adlı kimyasal bileşen pankreas kanseri hastalarında kanserli hücrelerin gelişimini durduruyor ve bu hücreleri öldürerek kanserli hücre sayısını azaltıyor.

KOLON KANSERİ:

2010 yılında Mısır'da yapılan ve sonuçları National Library of Medicine'da yayınlanan çalışmaya göre çörek otu laboratuvar hayvanlarındaki kolon kanseri hücrelerinin sayısının önemli ölçüde azalmasını sağlamıştır.

BEYİN KANSERİ:

Çörek otunda bulunan thymoquinone adlı bileşen en ölümcül beyin kanseri türlerinden biri olan 'Glioblastoma' nedeniyle gerçekleşen hücre ölümünü yavaşlatıyor. Çörek otu aynı zamanda kurşun zehirlenmesine bağlı olarak beyinde meydana gelen hasarın azaltılması ve geri döndürülmesine yardımcı oluyor.

HİPERTANSİYON:

Çörek otu, 2008 yılında sonuçları yayınlanan bir araştırmada kan basıncını normale döndürmeye yardımcı oluyor. Aynı çalışmaya göre düzenli olarak çörek otu tüketmek kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü yükseltiyor.

ROMATİZMA:

2007 ve 2011 yılında yapılan 2 farklı araştırmaya göre düzenli olarak çörek otu veya çörek otu yağı tüketmek romatizmaya bağlı iltihabı azaltarak hastalığın belirtilerini hafifletiyor.

ALERJİLER:

Çörek otunda bulunan Omega-3 yağ asitleri geleneksel alerji ilaçlarının etkisini arttırarak alerji belirtilerini azaltıyor. 


BOĞAZ AĞRISI:

Çörek otu çayı akut bademcik iltihabı ve gırtlak dokusunun iltihaplanması nedeniyle görülen boğaz ağrılarına iyi gelir.

AMELİYAT İZLERİ:

Ameliyat sonrası operasyon yapılan bölgeye düzenli olarak çörek otu yağı sürmek yara izlerini ortadan kaldırıyor.

MİGREN:

Migren atağının ilk belirtilerini hissettiğinizde ensenize, gözlerinizin üstüne ve alnınızda saçların başladığı yere çörek otu yağı sürün.


DİYABET:

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda çörek otunun özellikle tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini dengelediğini ortaya koymaktadır.

ASTIM:

Çörek otunun iltihap önleyici özelliği iltihaplı diğer hastalıkların tedavisinde kullanılmasını da sağlıyor. Çörek otu, hava kanallarında oluşan iltihabın azaltılmasına yardımcı oluyor.

DİŞ AĞRISI:

Diş ağrısı nedeniyle ilaç kullanmak istemiyorsanız ağrıyan bölgeye ve çevresine bir miktar çörek otu yağı sürebilirsiniz. Ayrıca 1 çay bardağı ılık suya 6-7 damla çörek otu yağı damlatıp düzenli olarak gargara yapmak diş eti ve diş ağrısına iyi gelir.

MEME KANSERİ:

2003 yılında ABD Jackson State Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada çörek otu yağı kullanılarak kanser hücreleri önemli oranda tedavi edilmiş.

EPİLEPSİ:

Medical Science Monitor dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre çörek otu geleneksel tedavi yöntemlerine direnç gösteren çocuklarda epilepsi nöbetlerinin sıklığını azaltıyor.

Takvim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)