adscode
adscode

Kocaelili Çocuklardan Dijital Orkestra

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 21 okuldan 2 bin 167 öğrenciye tablet dağıttı. Belediye, geçtiğimiz Ekim ayında da 29 bin 507 tablet dağıtmıştı. Böylece Kocaeli, 5 yılda 135 bin 472 tablet dağıtmış oldu.

Kocaelili Çocuklardan Dijital Orkestra
Etkinlikler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 167 öğrenciye daha tablet dağıttı…

Tablet dağıtım töreninde Doğa Koleji öğrencileri, dağıtılan tabletlerle dijital bir orkestra kurarak müzik dinletisi sundu.
 
Bire Bir Öğrenme Projesi kapsamında her yıl ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar veren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl gelişen teknolojiye de bağlı olarak 21 okuldan 2 bin 167 öğrenciye tablet dağıttı. Büyükşehir'in 56 bin 539’u tabletle birlikte 5 yılda dağıttığı bilgisayar sayısı 135 bin 472 oldu.
 
Bu yıl beşincisi Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen tablet dağıtım törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Habertürk TV program sunucusu Balçiçek Pamir İlter,  ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları,  ilçe milli eğitim müdürleri ile çok sayıda öğrenci  ve veli katıldı.
 
Burak ve Kıvanç illüzyon şov
Dağıtım töreni öncesi çocuklar güzel bir etkinliği izleme fırsatı buldu. Ekranlardan tanınan Yetenek Sizsiniz Yarışması'nın yetenekli yarışmacıları Burak ve Kıvanç muhteşem bir illüzyon gösterisi sundu. Çocukları da gösterisine dahil eden ikili büyük beğeni topladı. Doğa Koleji tabletlerden oluşan dijital orkestra ile büyük bir müzik şenliği sundu. Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlatan bir de sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Balçiçek İlter “Kocaeli’de yaşamak isterdim”
Törende konuşan Balçiçek Pamir İlter " Bir anne olarak ağzım açık izliyorum. Çok gururlandım. Bir taraftan da ürktüm. Biz ebeveynler nasıl bu teknolojiye ayak uyduracağız bilmiyorum"dedi. 23 sene önce gazeteciliğe daktiloyla başladığını söyleyen İlter, "O durumdan bugünlere kadar geldik. Çocukların ellerine çok büyük bir güç veriyorsunuz. Ancak bu gücün kontrol altına alınması gerekiyor" dedi. Kocaeli'deki imkanların insanları bu kente çektiğini söyleyen İlter  "İmkanım olsa Kocaeli'ne taşınmak isterdim. Üniversite öğrencilerine de bu kentte otomobil dağıtılıyormuş, Çok güzel bir teşvik"diye konuştu.
 
Hayallerin gerçekleşeceğine inanıyorum
Başkan Karaosmanoğlu ise çocuklara seslendiği konuşmasında "Sizlerin iyi yetişmesini istiyoruz. Geleceğin büyükleri, yöneticileri , mühendisleri olmanızı istiyoruz. Sizden enerji alıyoruz"dedi.  Bugün bilgisayarsız bir dünya düşünülmediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu " Her şey bilgisayarlarla çalıştırılıyor. Sadece onları kullanmakla kalmayacağız. Onları yapan mühendisler olacağız. Bunların hepsi şu an hayal. Ancak ben hayallerin gerçekleşeceğine inanıyorum"dedi.
 
“Bilgisayara tutsak olmayalım”
Son teknolojiyi Kocaeli'ye getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Karasomanoğlu "Onun için Bilim Merkezimizi kuruyoruz. Bilişim Vadimizi kuruyoruz"ifadesini kullandı. Ailelere de önerilerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu,  "Çocuklarımızın iyi yetişmesi için seferber olmalıyız. Çocuklarımız okullarına gitsin. Derslerine çalışsın. Hayat neymiş çözsün. Denizi, dağları, çiçekleri görsün. Sosyal bir varlık olduğunu anlasın. Sadece bilgisayara tutsak olmamalı. Bilgisayar başında tutsak olan çocukların ruh sağlığı da kararıyor" dedi.
 
"Bilgisayarlar sadece araç olsun"
Vali Topaca da “Bizler bu fırsatı 30'lu yaşlardan itibaren tanıdık. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Geleceğe hazırlanmanızda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Devletimiz çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu her şeyi yapıyor"dedi. Çağın çok hızlı geliştiğini dile getiren Vali Topaca "Gelişmeleri yakalamadıktan sonra ilerleme yaşanmaz. Ancak bilgisayarların esiri olmayın. Hayatınızın bir parçası olmasın. Sadece sizi geleceğe hazırlayan araçlar olsun"şeklinde konuştu.
 
"Fatih'in en iyi uygulanacağı il Kocaeli"
Büyükşehir'in tablet dağıtımı dolayısıyla hükümetin Fatih projesinin en iyi Kocaeli'de uygulanacağını söyleyen Bakan Ergün de bilgisayarın doğru kullanılması gerektiğini belirtti. "Bilgi toplumunun inşa edilmesi için bilgiyi doğru kullanmalıyız. Büyükşehrimizi 5 yıldır devam ettiği ve 135 bini aşan tablet dağıtım projesinden dolayı kutluyorum. Tabletlerin doğru, eksiksiz bilgiye ulaşma noktasında kullanılmasını temenni ediyorum"dedi. Konuşmaların ardından dağıtım her ilçeden bir öğrenciye protokol üyeleri tarafından tablet verilmesiyle başladı.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)