adscode
adscode

Öğrenciler Okullarını Tasarlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin hayallerindeki okulu tasarlamaları için yarışma düzenledi.

Öğrenciler Okullarını Tasarlayacak
Okullardan Haberler
Öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya çıkarmak amacıyla “Daha İyi Bir Okul” yarışması yapılacak. Gençler, kendi bakış açılarıyla ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu tasarlayacak. Yarışmaya başvurular ise 3 Şubat'ta sona erecek.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), kapsamında düzenlenen yarışmaya mesleki ve teknik eğitim veren liselerde okuyan öğrenciler başvurabilecek.
      
Daha iyi ve ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu konseptinin öğrencilerin gözünden anlatılacağı yarışma, konuyla ilgili her türlü temaya açık olacak. Gençler tasarımlarını resim, fotoğraf, fotoğraf kolajları, resim ve kısa filmler, sunu gibi eserlerle anlatabilecek.
      
Yarışmaya, Van, Kars, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonu, Kayseri, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Hakkari, Mardin, Şırnak, Siirt, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Tunceli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Yozgat, Çankırı, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya'daki mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının, 10-11 ve 12’inci sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilecek.
      
Kazanlar yurtdışına gidecek
      
Başvurular 3 Şubat'ta sona erecek. Yarışmada ilk 5'e giren konsept veya eser sahibi öğrenciler, Türkiye'de METEK kapsamında gerçekleştirilecek 5 günlük yurtdışı çalışma ziyaretine katılacak. Yurtdışı çalışma ziyaretine ödül alan öğrencinin danışman öğretmeni de yanlarında olacak. Ayrıca değer bulunan çalışmalar özel bir sergi organizasyonuyla basına ve kamuoyuna tanıtılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)