adscode
adscode

Doğa Koleji Öğrencileri, Zeka ve Yeteneklerini Yarıştırdı

Doğa Koleji, öğrencilerine yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanabilme, kendilerine has yeteneklerini geliştirebilme ve problem çözme becerilerini kazandırmak…

Doğa Koleji Öğrencileri, Zeka ve Yeteneklerini Yarıştırdı
Okullardan Haberler
28 Aralık Cumartesi günü Doğa Koleji Yakacık Kampüsü’nde yapılan olimpiyatlarda 210 öğrenci yarıştı.
“Yaratıcı Düşünme ve Düşünme Becerileri” derslerini müfredatına ekleyerek öğrencilerine farklı bakış açıları kazandıran Doğa Koleji, Yaratıcı Düşünme Olimpiyatları’nın bu yıl ikincisini düzenledi. 35 Doğa Koleji kampüsünün katıldığı karşılaşmalarda öğrenciler yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve zamanı iyi kullanma becerilerini sergilediler. Doğa Koleji Yakacık Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin gruplar halinde birbiriyle yarıştığı olimpiyatlar, hem öğrencilerin hem de velilerin yoğun ilgisi ile tamamlandı.  
Öğrencilere, zekâ ve yetenekleri doğrultusunda düşünme becerileri kazandırmayı amaçlayan Doğa Koleji, yaratıcı düşünme dersi içeriği ile eleştirel düşünme, analiz etme, mantık ilişkisi kurma, sınıflama, sıralama gibi birçok beceriyi günlük hayatta kullanılır hale getirmeyi amaçlıyor.
Türkiye’ de bir ilk olan “Yaratıcı Düşünme-Düşünme Becerileri” ders içerikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleştirilen Yaratıcı Düşünme Olimpiyatları’nda öğrenciler ekipler halinde zamanla yarışarak performanslarını sergilediler.  Yarışmalar sonucunda Üsküdar Kampüsü 1., Acıbadem Oxford Kampüsü 2., Avcılar Kampüsü 3. oldu. İlk 3’e giren takımlara kupaları Ölçme Değerlendirme Bölüm Başkanı Cafer ARIKAN, Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Jale ŞENKAL ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Barış SEZGİN tarafından takdim edildi. Aynı zamanda yarışmaya katılan tüm öğrencilere madalya ve katılım sertifikası verildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)