adscode
adscode

Özel okul teşviki için herkes başvurabilir!

MEB, başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin özel okullarda okuyabilmesi için bu yıl da ortalama 3 bin 500 TL den yaklaşık 850 milyon TL kaynak aktaracak. Üstelik bu kaynak bir öğrenciye eğitimini devam…

Özel okul teşviki için herkes başvurabilir!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından iki yıl önce başlatılan ve örgün eğitim düzeyinde okul öncesinden ortaöğretime yaklaşık 300 bin öğrenciye verilmesi planlanan eğitim ve öğretim desteği özel okullara olan veli talebini oldukça artırdı. Yerleştirme Sürecinde eğitim ve Öğretim Desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınmaktadır. Yerleştirme işlemleri alt sınıflardan üst sınıflara doğru yapılmaktadır.

SORUMLULUK VELİNİN

Kaynaştırma programına tabi öğrenciler öncelikli yerleştirilmektedirler. Veliler destek kapsamında kazanmış olduğu okula belirtilen tarihler arasında kesin kayıt yapmak zorundadır. Kesin kayıt işlemlerinden ve nakil onay işleminin tamamlanmasından veli sorumludur. Veliler nakil süreçlerini e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden takip edebilirler. Naklin tamamlanması sorumluluğu veliye aittir.

ÖDEMELER OKULA YAPILIYOR 

Ek yerleştirme işlemlerinde boş kalan kontenjanlar için yeni bir tercih alınmayıp, tercihleri sonucu herhangi bir özel okula yerleşemeyen öğrenciler ilan edilmektedir. 2014-2015 ve 2015-2016 öğretim döneminde eğitim ve öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim dönemi için başvuru yapmalarına gerek yoktur. Ödemeler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula öderler. Eğitim ve öğretim desteğinin bedeli velilere değil, öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarına 3 eşit taksitte (Kasım, Şubat ve Haziran aylarında) ödenmektedir.

Eğitim ve Öğretim Desteği için istenen belgeler

- Öğrenci Başarısı
  -Ailenin Aylık Toplam Geliri (Tüm aile bireylerinin gelir toplamı) 
- Ailede Öğrenim Gören Diğer Çocuklara ait öğrenim belgesi 
- Anne ve Babanın Durumu (sağ/ölü, Boşanmış MEB mensubu) 
- Öğrencinin aldığı disiplin cezası (Uyarma Cezaları Hariç) 
- Harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğrenim çağındaki çocukları ile haklarında koruma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklara ait belge.

NAKİLDE HAK KAYBI VAR

Eğitim ve Öğretim Desteği almaya hak kazanan öğrenciler Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil yolu ile kayıt yaptırırlar ise eğitim desteği haklarını kaybederler. Bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve destek verilme şartlarını taşıyan farklı bir okula eylül ayı dışında nakil olmaları halinde nakil olunan okul türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilir.

Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme Takvim Basamakları

- Destekten yararlanmak isteyen özel okulların MEBSİS üzerinden başvuruları 
- Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları 
- Tercih işlemi yapacak öğrencilerin ilanı 
- Öğrencilerin tercih işlemleri 
- Yerleştirme sonuçlarının ilanı 
- Nakil ve kesin kayıt işlemleri 
- Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı 
- Ek yerleştirme kayıt işlemler

Hangi sınıf seviyelerinde destek verilecek

- İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler, başvurularını belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları resmi/özel okul müdürlüklerine yapacaklardır. 
- Yaşları 48-66 ay arasında olanlar ile herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencileri öncelikle kayıt yaptırmayı düşündükleri okul öncesi eğitim kurumuna kesin kayıtlarını yaptıracaklar, daha sonra ise eğitim ve öğretim desteği için başvuruda bulunabileceklerdir. 
- 8. sınıf öğrencileri, başvurularını TEOG yerleştirme sonuçlarının ilan edileceği tarihten önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden yapabilirler. Sonuçlarının ilan edildiği tarihe kadar başvuruda bulunmayanlar ise yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra hangi okula kaydolurlarsa o okul müdürlüğü üzerinden başvurularını yapacaklardır.

Alpaslan Dartan / Türk Psikolojik Danışma Rehberlik Derneği İstanbul Şube Başkanı

Posta

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)