adscode
adscode

Siyasette roller tersine döndü!..

Seçimler de olmasa, halkı, eğitimi, bilimi, gençleri, üniversiteleri, YÖK’ü, okulları, işsizliği ve daha pek çok unutulanı hatırlayan olmayacak. Arada bir de olsa hatırlanmak güzel bir şey.Peki ya bol…

Siyasette roller tersine döndü!..
Milliyet Diyalog

CHP seçim beyannamesini nihayet açıkladı. İlk kez yapacağız, edeceğiz diyorlar.
Çarpıcı projeler var.
Örneğin, köy okullarını açacağız, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz, üniversite harçlarını tümüyle kaldıracağız, öğrenciye ücretsiz ulaşım sağlayacağız, atama bekleyen öğretmenleri atayacağız gibi çok sayıda öneri getiriyorlar.
Umarız, bu projeler, başta iktidar olmak üzere diğer partileri de harekete geçirir ve onlar da daha vakit varken ortaya iddialı projeler koyarlar.
Seçimlerde, yeni proje üreten ve verdiği sözü yerine getireceğine inandıran kazanır. Oyları çantada keklik görenler ise hüsrana uğrar. Bu hep böyle olmadı mı?..
Ha bu arada, parayı nereden bulacaklar, yapamazlar, altından kalkamazlar, halkı kandırıyorlar, onlar iki kaz bile güdemez diyenler, sanki yer değiştirdi!
Eskiden Ak Parti proje üretir, karşı çıkan CHP olurdu. Oysa şimdi CHP proje üretiyor, Ak Parti itiraz ediyor. CHP alanlara iniyor, Ak Parti lüks salonlarda toplanıyor, CHP hodri meydan çekiyor, Ak Parti gazel okuyor...
Nereden nereye!
Ve bu gidişat, bakalım nereye kadar?..
Gelin bakalım CHP lideri Kılıçdaroğlu seçim beyannamesinde eğitim ve gençlere yönelik neler söylemiş...

Özgür üniversite
Peki, üniversitelerin bilgi üretmesi için ne yapacağız? Son soru; ne yapacağız? Onları size söylüyorum. Bir; 12 Eylül darbe ürünü olan YÖK’ü kesinlikle kaldıracağız. Üniversiteler üzerindeki vesayeti, baskıyı kaldıracağız. Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı mekânlar yapacağız üniversiteleri. Bilgi üretecek üniversiteler. Bilgi tarlaları olacak üniversiteler. Yeter mi? Hayır. Üniversitede öğrencilerimiz var. Üniversite öğrencilerimiz belli koşullarda kendi üniversitelerinin karar sahibi, söz sahibi olacak konuma getireceğiz. Üniversite öğrencileri oturacaklar kendi üniversiteleriyle ilgili kararlarda söz sahibi olacaklar. Öyle ya, onlar yarın ülkeyi yönetecekler. Önce kendi üniversitelerini yönetmesini öğrenecekler. Başka? Koskoca hocalar, üniversite hocaları niye kendi rektörlerini kendisi seçmiyor? Neden Cumhurbaşkanı atıyor? Bunu da kaldıracağız. Her üniversite kendi yöneticisini kendisi seçecek. Kendisi seçecek ki orada bilgi üretebilsin, orada yarışabilsin. Diğer ülkelerin üniversiteleriyle yarışabilsin, bilgi üretebilsin.

Her yıl 15 bin öğrenci    
Başka? Her yıl, altını çiziyorum bütün üniversite öğrencileri duysun, onların anne ve babaları duysun, her yıl en az 15 bin üniversite mezununu çeşitli branşlarda yurtdışına doktoraya göndereceğiz. Belki birileri düşünebilir, e doktoraya gittiler de ne olacak? Türkiye bilgide ve teknolojide önemli bir sıçrama yapacak. Üniversitelerde gerçek anlamda hocalar olacak. Üniversiteler bilgi üretecek ve üniversiteler dünyanın saygın üniversiteleriyle yarışır konuma gelecek. Yeter mi? Hayır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)