adscode
adscode

TEOG Tercih Danışma Merkezleri Açıldı

TEOG tercih danışma merkezleri tercih süresince adaylara hizmet verecek.

TEOG Tercih Danışma Merkezleri Açıldı
Sınavlar
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 31 Temmuz 2014 gününden 08 Ağustos 2014 gününe kadar öğrenciler tercih işlemlerini yapıyorlar. Öğrenciler bu tercih işlemlerini yaparlarken birçok internet sitesinden faydalanabildikleri gibi Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulmuş TEOG tercih danışma merkezlerinden de faydalanabilirler.

Öğrencilerin tercih işlemleri hakkında kafalarına takılan yada merak ettikleri her şeyi sorabilecekleri bu danışmanlar ücretsiz olarak öğrencilere hizmet vermektedirler.

Milli Eğitim bünyesinde yer alan bu danışmanların verdikleri bilgiler tamamen resmi kaynaklara dayanacağı için öğrenciler için güvenli bir danışma işlemi gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim müdürlükleri içerisine kurulan stantlar ile hizmet vermeye başlayan TEOG Tercih Danışma Merkezlerinden her öğrenci faydalanabilir.

TEOG Tercih Danışma merkezleri 31 Temmuz 2014 ile 08 Ağustos 2014 arası hizmet verecekler. Sabah saat 08.30 ile akşam 17.00 arası öğrenciler bu stant görevlilerine istediklerini danışabilirler. Tercih işlemlerini 08 ağustos 2014 gününe kadar tamamlaması gereken adaylar bu tercihlerin sonuçlarının 22 ağustos 2014 günü alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 31 Temmuz 2014 gününden 08 Ağustos 2014 gününe kadar öğrenciler tercih işlemlerini yapacaklar.

Öğrencilerin tercih işlemlerini yapmadan önce; Bakanlık tarafından yayınlanmış olan e-Kılavuza göz atmaları gerekmektedir.

Tercih işlemlerini 08 ağustos 2014 gününe kadar tamamlaması gereken adaylar bu tercihlerin sonuçlarının 22 ağustos 2014 günü alacaklar. Anadolu, Fen, Sosyal bilimler, Anadolu İmam hatip, anadolu teknik, anadolu meslek, teknik ve meslek, ticaret, çok programlı yada özel liselere kayıt olacak öğrencilerin Yerleştirme Esas Puanlarına göre tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

8’inci sınıfı tamamlamış olan tüm öğrencilerin liselere geçişler için bu tercihleri yapması gerekmektedir. Tercihler öğrenci ve veli tarafından bakanlığın resmi e-okul sayfası üzerinden yapılabilmektedir. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)