adscode
adscode

Urfa’da Eğitimde Tablet Fiyaskosu

Şanlıurfa’da olduğu gibi Türkiye’nin bütün illerinde eğitimde teknoloji devrimi olarak dağıtılan tabletleri öğrenciler oyuncak olarak kullanmaya başladı. ​

Urfa’da Eğitimde Tablet Fiyaskosu
Eğitim
Şanlıurfa’da dağıtılan 30 bin tableti öğrenciler eğitimde kullanamadığı ortaya çıktı.

Öğrencilerin tableti kullanmak için alt yapı oluşturulamadığı ve birçok öğrencinin tabletlere eğitimde kullanmak yerine tabletlere çeşitli oyunlar yükleyerek kullandığı bildirildi. 

ÖĞRENCİLER TABLETE OYUN YÜKLEYİP OYNUYOR

Hükümetin Fatih Projesi adı altında dağıttığı tablet bilgisayarların Şanlıurfa’da fiyasko ile sonuçlandığı ortaya çıktı. Şanlıurfa’da internet altyapısı oluşturulmadan dağıtılan tablet bilgisayarların ilk etabından sonra herhangi bir çalışma yapılmadı. Öğretmenlerin ve öğrencilerin tabletlerine eğitim amaçlı bilgilerin yüklenmesi gereken Programlarda yüklenmeyince öğrenciler tabletleri oyuncak olarak kullandığı bildirildi. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi birimi, öğretmenleri eğitmek için şu sıralar bir ekip kurmayı planlıyor. Eğitimlerini tamamlayacak personel de okullarda öğretmenleri bilgilendirecek. Öğretmenlerinde öğrencileri eğitmesi için planlama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi biriminin de tablet bilgisayarla alakalı bakanlıktan işaret bekliyor. 

TABLET DAĞITIMINDAN VAZGEÇİLEBİLİR

Dağıtımın ilk etabını tamamlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın tablet bilgisayarların ikinci etabını okulların ikinci döneminde yapması beklenirken iddiaya göre bakanlığın tablet dağıtımından vaz geçecek. Bakanlığın bu güne kadar gerekli alt yapıyı oluşturmadan tablet bilgisayar dağıtımında bir verim alamadığı için Fatih projesinden vazgeçmesinin beklendiği öğrenildi. 

METİN İLCİ TOPU BAKANLIĞA ATTI

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise dağıtılan tablet bilgisayarlarla ilgili alt yapı sorunu olduğunu belirterek “Bu çalışma devam ediyor. Bu tamamen bakanlığın çalışmasıyla alakalı. Zaten tam olarak da dağıtılamadı. Bakanlık bu konuda çalışamadı” ifadelerini kullandı. Öte yandan Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Eyyübiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı yapılmıştı. Şanlıurfa’da ilk olarak Eyyübiye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde tabletlerin dağıtımı törenine; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, İl ve İlçe milli eğitim müdürleri katılmıştı.
UrfaHA

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)