adscode
adscode

Yerleştirme de yanlışlık olabilir mi?

​Liselere yerleştirme konusunda şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor ve her defasında ortaya yeni iddialar atılıyor.

Yerleştirme de yanlışlık olabilir mi?
Günün Yazısı
İşte bu yüzden MEB, bir an önce, tüm liselerin  taban puanlarını, yüzdelik dilimlerini,boş kontenjanlarını bir bir açıklamalıdır. Yoksa, bu tartışmalar bitmez...

Ailesinin bulunduğu ilçeden çok uzak ilçelere yerleştirilen öğrenciler için de yeni bir formül mutlaka bulunmalıdır. Klasik liselerin kapısına kilit vurulurken bu durum düşünülmeliydi. 

Okul beğenmeyen açık liseye gitsin söylemi, doğru bir yaklaşım değildir. Madem ki, temel eğitim 12 yıla çıktı, gereği yerine getirilmelidir. Açık öğretimle, temel eğitim olmaz!..

En çok sorulan bir kaç soruya da açıklık getrmek istiyoruz:

. Her kayıt döneminde nakil için sadece bir okula başvurulabilinecek. Puan sınırlaması yok ama başvuranlar arasından en yüksek puanlılar alınacak.

. Özel ya da devlet liselerinden birine kayıt yaptıran öğrencinin, eğer başka bir okulda kaydı varsa anında düşecek. Yani aynı anda iki okula kayıtlı olunmaacak deniliyor. Uygulamada ne olacak hep birlikte göreceğiz.

. Aynı okulu tercih eden öğrencilerden daha düşük puan alanın kazanıp, diğerinin kazanmaması normal koşullarda mümkün değil.

. Puanlar düşecek mi? Evet düşecek, çünkü kaymalar olacak.

. Nakillerde, tercih listenizde olmayan okulları da tercih edebileceksiniz...

. Siz, siz olun kesin kayıt hakkı elde etmeden, başka bir okuldaki kaydınızı almayın!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)