adscode
adscode

YGS’nin iptali düşünülmeli!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, YGS'nin iptalinin düşünülmesi ve gereğinin ivedilikle planlanması gerektiğini belirtti...

YGS’nin iptali düşünülmeli!
Özel Eğitim

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, KPSS, YGS ve ALES sınavlarında yaşanan skandalların ardından Güneydoğu bölgesindeki bazı sınav salonlarında toplu kopya çekildiği iddialarının gündeme geldiğine işaret ederek, tüm bu yaşananların ÖSYM'nin güvenilirliğinin azaldığını, kamuoyu vicdanında itibarının zedelendiğini ifade etti.

     ÖSYM'de çalışan 350 kişinin birbiriyle birinci ya da ikinci dereceden akraba olduğunu öne süren Avcı, ÖSYM'den emekli olan pek çok kişinin ise Meteksan tarafından işe alındığını iddia etti.

     Bazı ÖSYM yöneticilerinin kimi dershanelerin ortak ve hissedarı olduğunu savunan Avcı, yaptığı sınavlarla milyonlarca gencin geleceğini belirleyen ÖSYM'nin geldiği noktanın endişe verici olduğunu belirtti.

     Avcı, gençlerin demokratik yollarla haklı ve meşru bir şekilde ortaya koydukları tepki ve kaygılarını görmezden gelmenin ve ''ideolojik bir eylem'' diyerek etiketlemenin ''siyasi bir körlük ve ayıp'' olduğunu öne sürdü.

     ÖSYM çalışanlarının tümünün görevden alınarak farklı kurumlara dağıtılmasını isteyen Avcı, sorumlular hakkında kapsamlı adli ve idari soruşturmalar açılması gerektiğini vurguladı. ÖSYM'nin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Avcı, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

     Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

     ''Buradan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gençlerimiz adına çağrıda ve ricada bulunuyorum. YGS'nin iptali düşünülmeli ve gereği ivedilikle planlanmalıdır. İptal olmaması durumunda kamuoyunun baskısı ve gençlerimizin mağduriyeti giderek artacaktır. Bir an önce yapılması gereken, öyle ya da böyle iptal kararının alınması ve yeni bir yol haritasının çizilmesidir.

     CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizin liderlerine de gençlerimiz adına çağrıda ve ricada bulunuyorum. Bütün siyasi dengeleri ve hesapları bir kenara koyun. Gençlerimizin üzerine karabasan gibi çöken bu sorunu el ele vererek çözün. Her türlü istismar ve ajitasyona müsaade etmeden gençlerimizin önünü açın. Kamuoyu vicdanını rahatlatın ve aydınlatın. Türkiye'de adaletin ve hukukun olduğunu kanıtlayın.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)