adscode
adscode

YÖK yabancı öğrenci sayısını artırmayı hedefliyor

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) düzenlenen “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Türkiye’deki Üniversitelerin Uluslararası Görünürlüğü” çalıştayının sonuçlarını rapor olarak yayımlandı.

YÖK yabancı öğrenci sayısını artırmayı hedefliyor
Üniversite
Güncelleme : 14-Aug-23 11:31

Rapordan öne çıkanlar şöyle:

- Kampüslerin uluslarararası öğrencilerin yaşamını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi, bu çerçevede çok dilli tabelaların yaygınlaştırılması ve uluslararası öğrencilere kampüste konaklama imkanlarının geliştirilmesi önerildi. 

- Uluslararası iş birliklerini teşvik eden Erasmus+ merkezi projeleri gibi programlara ilişkin üniversitelere bilgilendirme yapılması gerektiği belirtilen raporda, yükseköğretim kurumlarının güçlü oldukları/ihtisaslaştıkları alanlarda bölgesel çeşitliliğin de gözetildiği iş birliği ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

- Ortak diploma programı geliştirilmesi ve üniversitelerin teşvik edilmesi için örnek olabilecek uygulamaların paylaşılması önerildi.

- Nitelikli uluslararası öğretim üyelerinin sayısını artırmak ve kalıcılıklarını sağlamak için gerekli işlemlerin ve süreçlerin kolaylaştırılması gerektiği kaydedildi.

- Raporda ayrıca başarılı uluslararası öğrencilerin üniversitelerde kısmi zamanlı çalışmalarına izin verilmesi gibi öneriler de yer aldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)