adscode
adscode

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE EN ETKİN İLAÇ, EĞİTİM BAĞIŞIKLIĞININ KAZANDIRILMASIDIR

Tüm dünya ve ülke olarak, ciddi bir süreçten geçiyoruz. Daha önce de birçok salgın ile sınandı bu dünya. Ancak böyle bir salgın ile mücadele verildiğini, eminim kimse kolay kolay hatırlamıyordur ya da yaşadığı süre zarfında şahit olmamıştır.

ozkangogercin@outlook.com




Ülkemizde Covid-19 vaka sayısı gün geçtikçe artmakta olup, şu ana kadar 2 hastamız hayatını kaybetmiştir. Bu son derece üzücü olup, bu sayının artma ihtimali de oldukça endişe vericidir. O yüzden, tüm ülke olarak, gerekli uyarılara ve önlemlere harfiyen uymamız gerekiyor. Şu an bu virüsün bir ilacı olmadığı için, çok tedbirli ve dikkatli olmaktan başka bir alternatifimiz de yok.

Şahsım olarak, bu süreçte aslında beni en çok üzen, ülkemizin bu salgın ile boğuşmasından çok, insanlarımızın bilinçsizliği ve vurdumduymazlığı oldu. Ve bu süreç, ülke olarak eğitim anlamında da beklenen düzeyinin ne kadar geride kalmış olduğumuzu, bir kez daha göstermiş oldu. Buradaki cümleden kastım, gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın, gerek YÖK’ün gösterdiği çabaları görmezden gelmek asla değil. Burada anlatmak istediğim, dünyanın ne halde olduğu görülmesine rağmen, gerekli uyarıları ve önlemleri hiçe sayarak karantinadan kaçmaya çalışmak, yalan ve yanlış haberler ile kaos ortamı yaratmak ve daha nicesi.. Kısacası, toplumumuz, ne yazık ki, toplum bilinci kavramından hala çok uzak. Ve bu uzaklık, bu vakanın azalmasına değil, daha da artmasına sebep olacak, belki de şu günleri bile arıyor konuma geleceğiz.

İşte bu noktada, yaşadığımız süreç ile mücadele de, eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizler, eğitim ve öğretimin sadece okulda değil, hayat boyu gerekli olduğunu benimseyen bir toplum olabilirsek, sadede koronavirüs ile mücadelen değil, her mücadeleden başarı ile çıkacağımıza eminim. Çünkü, bu bilinç ile hareket eden bir toplum, öğrenmeye açık olduğu gibi, gelecek nesillere de doğru bir şekilde öğretmeye de hazır olacaktır.

Bu noktadan yola çıkarak, Koronavirüs ile ilgili gerekli uyarıları ve önlemleri öğrenmeye ve de çevremize öğretmeye ne kadar açık olursak, bu süreci de o kadar en az hasar ile atlatmış olacağız. En önemlisi de, asıl eğitim yönünden de bağışıklık kazanacağız. Karşılaşacağımız olası bir virüs salgınına karşı daha eğitimli, daha bilinçli, daha ne yaptığını bilen bir toplum olacağız. Ve de hangi zorlukla karşılaşırsak karşılaşalım, daha güçlü bir şekilde bu zorlukları aşacağız.

O yüzden, bu hassas süreçte, öncelikle tüm ailelerimizden ricam, kendilerini her zaman eğitime açık tutmaları, çocuklarını da bu yönde öğretmeleri olacaktır. Unutmayın, eğitim ilk defa ailede başlar. Şu an çocuklarımızın, sizlerin destek ve doğru yönlendirmelerinize her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Lütfen onları, gereksiz bilgi kirliliğinden mümkün olduğunca uzak tutun. Yaşadığımız durumu daha ılımlı ve sakin bir şekilde izah edin. Onlara da, bilinçli bir anne baba rol modeli olarak da, her zaman en güzel şekilde örnek olun. Uzaktan eğitim sürecinde de, onların derslere adapte olmasına, ödev ve sorumluluk bilincinin devam etmesine yardımcı olun. Tüm bunları yaparken de, onlar için daha sağlıklı bir toplum bırakabilmek adına yaptığınızı da asla unutmayın.

Bu süreci doğru bir şekilde yönetebilirsek, işte hem kendimize, hem de çocuklarımıza eğitim bağışıklığı kazandırmış olacağız. Ve de eğitime daha da duyarlı bir toplum haline geleceğiz. Daha çok okuyan ve daha çok araştıran bir toplum olacağız. Birliğimize zarar verecek, yalan yanlış ve asılsız kaynaklara itibar etmemeyi öğreneceğiz. Bilinçli bireyler oldukça, bu süreçlere daha ılımlı yaklaşacağız ve panik havası olmasına izin vermeyeceğiz.

Tabii, tüm bu söylediklerimin olması için, nasıl ki vücudunuza sağlık yönünden bağışıklık kazanmasına önem veriyorsanız, eğitim yönünden de bağışıklık kazanmasına izin verin ve güçlendirin.

Ülkemizin bu vakayı en kısa sürede, en az hasarla atlatması sağlığına kavuşması dileğiyle…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)