adscode
adscode

KORONAVİRÜSÜ YENMENİN YOLU, SORUMLULUK BİLİNCİNİN EĞİTİMLE AŞILANMASIDIR

Yeni eğitim öğretim dönemi, uzaktan eğitim sistemiyle, koronavirüs gölgesi altında başladı.

ozkangogercin@outlook.com




Öncelikle dilerim ki, yaşadığımız bu zorlu süreci en kısa sürede geride bırakır ve tüm öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz olması gerektikleri yerde, okullarda tekrar buluşurlar. Bu konuda herkes hemfikirdir ki, bir eğitimin tam anlamıyla alınabilmesi için, yüz yüze eğitim modeli olmazsa olmazdır. Bir öğrencinin hem gerçek anlamda öğrenmesi, deneyimlemesi, hem de sosyalleşmesi açısından okullarımızın değeri asla paha biçilemez.

Ancak, genel vaka sayıları ve toplumumuzun davranış biçiminden yola çıkarsak, bu dileğimizin gerçekleşmesi yakın vadede mümkün gözükmüyor. Ve sorumluluklarımızın farkına varamadığımız, duyarlı olmadığımız sürece de, daha da mümkün gözükmeyecek.

Koronavirüs, evet, kesinlikle dikkate alınması gereken ciddi bir problemdir. Fakat şu da görülmektedir ki, insanlara bu virüs zarar verdiği kadar, ne yazık ki kendi ihmalleri daha çok zarar vermektedir. Maske kullanımına ve sosyal mesafe kuralına gereken önem verilse, büyük bir yol kaydedilecektir, ama ne yazık ki toplumumuzun bunu tam anlamı ile yapabildiğimi söylemek çok zor.

Bağışıklık sistemi güçlü olan koronavirüse karşı daha dirençli olur diyorlar ya, aslında sorumluluk sahibi olmak, ne yaptığının farkına varabilmek, bence virüse karşı bizleri daha dirençli hale getirecektir. İşte bu dediğimiz kavramları ise, insanlar bir virüs karşısında değil, öncelikle aile içi eğitimde alabilmelidir. Yani, ebeveynler sosyal ve kişisel sorumlulukları ile çocuklarına rol model olarak, onları bu yönde geleceğe hazırlamalıdır.

Sizce, şu an çocuklarınızla daha çok zaman geçirme şansınız varken, onlara tam anlamıyla rol model olmanın sırası değil midir? Onlar ile ne kadar değerli zaman geçirebilirsek, gelecekte fazlasıyla meyvesini de alacağız. Lütfen, bu zorlu dönemde çocuklarınızı sadece ekran ve bilgisayar başında bırakmayın. Bu uzaktan eğitim sistemine körü körüne bağımlı olmalarına izin vermeyin. Hareketsizleştirmeyin.  Olabildiğince aktif olun, sosyal sorumluluğunuzu gösterin ve öğretin. Hepimiz bu şekilde birer tuğla koyabilirsek, ilerde dayanıklı, her şeyiyle bağışıklığı güçlü toplumların mimarisini oluşturabiliriz. Bundan kimsenin asla şüphesi olmasın.

Unutmayın,

Ne yaptığını bilen bir insan, ne yapacağını bilen insanlar yetiştirecektir. Bilinçli bir toplumun altyapısını da farkındalık ve sorumluluk yapı taşları oluşturacaktır.

Nice nice güçlü ve sağlıklı yarınlar dileğiyle…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)